Ализан Яхова е водач на листата на ДПС за Русенски

...
Ализан Яхова е водач на листата на ДПС за Русенски
Коментари Харесай

Ализан Яхова: Основната цел на ДПС е стабилно управление след изборите

Ализан Яхова е лидер на листата на Движение за права и свободи за Русенски изборен регион. Движението за права и свободи и с №13 в интегралната бюлетина.

“Положението в бранш зърнопроизводство е извънредно съществено ”. Това съобщи Ализан Яхова поради няколкодневните аграрни митинги на Дунав мост. Според нея това, че фермерите са излезли на митинг значи, че не са намерили различен метод да изразят недоволството си. А първото нещо, което е трябвало да направи служебният министър на земеделието е да беседва с тях и към този момент наличието му на тези митинги би трябвало да значи подготвени решения. Тя съобщи също, че има няколко решения, които земеделският министър може да предложи в този момент. Ето още от коментара на Яхова по тематиката: “Да, има политическо решение да не се поддържа удължаването на безмитния импорт на артикули от селскостопански темперамент от Украйна за интервала от юни 2023 до юни 2024-та година. Това е добре, само че не е задоволително, тряба цялостна поддръжка от всички държави- членки, тъй като не всички са наранени. Трябва да има проект за деяние, в случай че такова удължение е реалност, т.е българските земеделци още една година ще имат съществени загуби. В момента по информация на браншовите организации става дума за 3.4 милиарда лева загуби. Тук е застрашена и новата годишна продукция, сеитбата на пролетните култури, тези компании са пред банкрут. На второ място земеделският министър би трябвало към този момент да е наясно по какъв метод те могат да бъдат финансово подкрепени. Има един запас, заделен от спешния запас на Европейски Съюз, към 16 млн. евро, който може да се умножи по 3, с цел да бъде подкрепят бранша. Но и по този начин ще бъде извънредно незадоволително. Трябва да се направи разбор кои тъкмо производители да бъдат подкрепени. Трябва да се намерения по какъв начин ще се осъществя тази продукция, тъй като складовете са цялостни. 900 хиляди тона е вноса на слънчоглед за предходната година. Това е 80% от създаденото количество в България, т.е 80% от това, което е създадено не е осъществено и предприятията работят със слънчоглед, импортиран от Украйна. ”

Водачът на листата на Движение за права и свободи в Русе съобщи още, че партията е подготвена да помогне, тъй като откакто знае проблемите има и решение за тях. “ДПС беше единствената политическа мощ, която предходната година в най-трудния интервал на земеделските производители се срещна с браншовите организации. Ние предложихме нашите антикризисни ограничения и те ги одобриха ”, сподели тя.

Ализан Яхова разяснява и казуса с инфлацията, който съгласно нея е обвързван с ролята на страната и на контролните органи и още: “С оглед на дотациите, които стигат до земеделските производители, цените не би трябвало да са толкоз високи и да има такова повишаване. А във връзка с предлагането на служебното държавно управление за таван на цените ние сме умерени, тъй като всяка такава интервенция би могла да докара до още по-голямо повишаване на цените. Такова предложение може да бъде подкрепено след разбор. По-скоро виждаме като решение да започва стратегическия проект за развиване на замеделието и селските региони, с цел да може тези стопанства да модернизират своите производства, с цел да няма толкоз високи разноски.

 Водачът на листата на Движението за права и свободи в Русе счита, че различен от проблемите на Дунав мост също има своето решение. А точно - опашките от ТИР-ове. “Държавата се нуждае от постоянно държавно управление и устойчиво болшинство и от довеждане докрай на процеса по присъединение към Шенген до края на годината, което доста ще облекчи трафика на коли и това ще усъвършенства живота на русенци. Но не трябва да допуснем делене на България и Румъния във връзка с присъединението, тъй като допуснем ли Румъния да стане член преди нас, това ще значи още по-голямо задълбочаване на казуса. Ние като партия поддържаме процеса и нашите евродепутати влагат доста старания България да стане член на Шенген. Същото важи и за участието ни в Еврозоната. А влизането ни в Шенген ще е част от решенията и за влизането на повече вложения в района. Но не е единствено това. Трябва в най-кратки периоди България да стартира да усвоява средствата от Плана за възобновяване и резистентност и по оперативните стратегии, които са опция за вложения в региона. Това значи и основаване на работна ръка и превъзмогване на тези разлики сред Северна България и Южна България. По отношение на Северния район може би е време да се направи една тактика за интензивно развиване на тази част на страната. Това не е обвързвано единствено с една област. Това е кулоар, през който минава и задграничен поток към Румъния и Европа. Всяко едно евро, което е вложено в инфраструктурен план или в инвестиция като икономическо развиване ще бъде от изгода за развиването на района. Нашата съществена цел след изборите на 2 април е основаването на устойчиво постоянно държавно управление на Република България.Това минава през основаването на едно устойчиво болшинство и нашата цел е присъединяване в ръководството на страната, тъй като Движение за права и свободи има какво да даде България да бъде постоянна. В най-силните години на страната ни Движение за права и свободи взе участие в ръководството. Ние имаме експертиза и наша антикризисна стратегия. Ние сътворяваме разговор и успокоение в една коалиция и най-много имаме съдружна просвета, което може да предадем на всички партии. Защото нашето главно средство е разговорът. Ние към този момент четвърти парламент молим към разговор сред политическите партии. Диалог значи да се слагат проблемите на хората, които те чакат да бъдат решени от политиците и намиране на решение на тези проблеми. Но това не може да стане единствено от една или от две партии, а най-малко от три партии, тъй като това е почеркът на нашите гласоподаватели, на гласоподавателите на България. Те споделят: Няма по какъв начин да бъде ръководена страната от една политическа мощ, би трябвало да извършите коалиция и да решите нашите проблеми. Затова ние с доста разсъдък във всяко деяние, отговорност към страната, предлагаме един разговор, с цел да може България да излезе от политическата рецесия. А това е решение и на идващите рецесии, които се задълбочават с всеки минал ден в нашата страна.

Призовавам гласоподавателите да гласоподават с номер 13, тъй като е време за отговорност към страната, време е за разсъдък, за разговор и е време за една постоянна България. Това минава през 2 април с номер 13. ”

Чуйте звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР