Алфа Рисърч: 61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета61%

...
Алфа Рисърч: 61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета61%
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: 61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета

Алфа Рисърч: 61% утвърждение за трите министерски оставки в кабинета
61% утвърждение за трите министерски оставки в кабинета Борисов 3, демонстрира експресно национално представително изследване на социологическа организация Алфа Рисърч, извършено по поръчка на Българска национална телевизия.

Поемането на политическа отговорност се прави оценка преобладаващо положително от жителите, само че съвсем 30 на 100 са сериозните отзиви. Сред тях се открояват последователите на двата съществени политически съперника - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Първите са сдържани в оценките си, поради лоялността към своите министри, вторите - поради базисното си съмнение към цялото държавно управление.

По-сериозният проблем, който изследването обрисува, е недостатъчността на акта „ министерски оставки “, когато систематични недостатъци засягат необятни публични групи. Проучването демонстрира, че за жителите казусът не е единствено в неналичието на „ сцепление “ в асфалта, а в неналичието на „ сцепление “ сред работата на институциите, която трагичният случай край Своге осветли.

По тази причина оставките не зареждат автоматизирано ръководещата коалиция с нов заем на доверие. Според едвам 12% те са задоволителни, с цел да се усили персоналното им доверие към кабинета. 19% са най-радикалните, които, в противен случай, втвърдяват сериозната си позиция. Най-голямо внимание заслужава позицията на болшинството, съгласно което оставките не са в положение да повлияят на доверието им. Това не значи, че преценят случая като незначителен, в противен случай, това е червен сигнал, че този механизъм, в случай че остане единствен, стартира съществено да буксува.

Доказателство за смяната на публичните настройки от чисто политически напън към напън за промени във всички равнища на системата е високият дял на хората (56.5%), които чакат с изключение на оставки на министри, да има и съответни длъжностни лица, осъдени за злополуката.

Как идният сериозен ремонт на кабинета, ще повлияе на публичните настройки, занапред следва да забележим. Сигурно е обаче, че жителите чакат не толкоз класификация на съдружните взаимоотношения, колкото класификация на страната и действителен, а не имитационен надзор на метода, по който институциите и длъжностните лица извършват своите отговорности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР