Алергичните реакции на ваксините срещу COVID-19 са редки, дори и

...
Алергичните реакции на ваксините срещу COVID-19 са редки, дори и
Коментари Харесай

Изследване: 98% от алергичните хора нямат странични реакции от ваксините срещу COVID-19

Алергичните реакции на имунизациите против COVID-19 са редки, даже и измежду хората, получавали преди затруднения вследствие на имунизации, банкет на медикаменти и други, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, като цитира резултати от ново проучване.
Авторите му все пак акцентират, че би трябвало да бъдат взети авансово ограничения, с цел да се подсигурява сигурността при имунизиране при хората с висок риск от поява на алергични реакции. Резултатите от проучването на израелски експерти от болница "Тел Ашомер " в Рамат Ган бяха оповестени в изданието на Американската здравна асоциация "JAMA Network Open ".
При 98 на 100 от повече от 400 участници в проучването, показани като "силно алергични ", не е имало директни реакции след приема на имунизацията на "Пфайзер "/ "Бионтех ".
Шестима или по-малко от 2 на 100 от участниците в опита са получили "слаби алергични реакции ", а трима или по-малко от един %, са получили анафилактичен потрес.
"Процентът алергични реакции - и изключително анафилактичните, на имунизацията на "Пфайзер "/ "Бионтех " е по-висок спрямо други всеобщо употребявани ваксини. Това е изключително изразено при пациенти с минали алергични реакции ", пишат създателите на проучването. Те обаче акцентират, че имунизациите са главен инструмент против пандемията и предлагат потреблението им с взимане на всички ограничения за сигурността на хората.
Рискът от тежки алергични реакции, в това число и анафилактичен потрес, към актуалните ваксини против COVID-19 на фирмите "Джонсън енд Джонсън ",
"Модерна " и "Пфайзер "/ "Бионтех ", е "много невисок ", откри проучване, оповестено по-рано тази година. Едва 29 души от 4.8 милиона имунизирани в Съединени американски щати са получили тежка алергична реакция след банкет на ваксина, откриха Центровете за надзор и профилактика на болесттите. Всички те са получили анафилактичен потрес, който е "потенциално животозастрашаваща алергична реакция ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР