Александра Стублева беше избрана за спортист номер 1 на 2017

...
Александра Стублева беше избрана за спортист номер 1 на 2017
Коментари Харесай

Олимпийското карате с национален център през 2018 година



Александра Стублева беше определена за състезател номер 1 на 2017 година на Българската национална федерация по карате. Тази година Стублева се изкачи до десето място в международната класация, като сребърен и бронзов орден надлежно от Премиер Лигата в Дубай (ОАЕ) и Окинава (Япония). Стублева е и балканска шампионка за 2017-а година.

Президентът на централата Алексей Петров се похвали, че националният тим към този момент ще разполага със зала, предоставена от Министерството на младежта и спорта, която ще се трансформира Национален карате център.

Задачите, които планирахме през годината са изпълнени на повече от 100 %. Спечелихме два златни медала от европейско състезание и два сребърни от международно.  Ивет и Александра сега могат да победят всеки противник. Пред федерацията постоянно е стоял въпроса за обществените аспекти. Искаме този спорт да стане по-масов, желаеме повече деца да упражняват, желаеме да влезем в учебните заведения през идната година. Обещаваме, че следващата година ще се намесим в разпределението на медалите на международното състезание, показа президентът на федерацията Алексей Петров.


През идната година България ще бъде хазаин на първия кръг на Младежката лига по карате, точките от която ще важат за класиране на младежката олимпиада следващата година в Буенос Айрес (Аржентина).

Треньор номер 1 за годината е националният селекционер Роксанда Атанасов, а премия получи и бронзовият медалист от олимпийските игри за глухи  Николай Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР