Александър Зверев се намираше близо до най-добрата си форма по

...
Александър Зверев се намираше близо до най-добрата си форма по
Коментари Харесай

Зверев за контузията на РГ: Помислих, че това ще бъде краят на кариерата ми

Александър Зверев се намираше покрай най-хубавата си форма по време на клей сезона и не беше изненада, че доближи до полуфиналите на Откритото състезание на Франция. Там го очакваше най-голямото предизвикателство в лицето на Краля на клея Рафаел Надал, само че германецът още веднъж показва високо равнище на игра и бе изцяло равносилен на Матадора, като даже изглеждаше, че разполага с шансове да сервира изненада.

За страдание обаче, международният №2 огъна глезена си в края на втория сет и не можеше да стъпи на десния си крайник. Затова се наложи да бъде изведен от корта в инвалидна количка, а след това бе открито, че става въпрос за скъсани връзки на глезена. В най-скорошното си изявление немският представител се върна към злополучния миг, а ето и какво тъкмо показа златният медалист от Олимпийските игри в Токио:

" В първия миг си помислих, че това ще бъде краят на кариерата ми. Не можех да движа стъпалото си, чух тон, сходен на строшаване. Изплаших се още тогава. Беше доста противен миг за мен. Все още считам, че мачът против Рафа можеше да поеме в друга посока. След това на финала щеше да ме чака Каспър Рууд и мисля, че можех да го победя. Това щеше да значи купа от Големия шлем, водачество в ранглистата и по този начин нататък. За жал, не притежаваме надзор върху тези неща. Контузих се на корта, правейки нещо, което обичам. Опитах се да изиграя един от най-важните мачове против един от най-хубавите играчи в света. "

Източник: TennisHead

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР