Александър Зверев бе принуден да преустанови миналогодишния си сезон още

...
Александър Зверев бе принуден да преустанови миналогодишния си сезон още
Коментари Харесай

В най-очаквания мач за деня: Зверев срази Вавринка и изравни за Германия на Купа Дейвис!

Александър Зверев бе заставен да прекрати миналогодишния си сезон още през май, когато в един от дуелите си на Ролан Гарон обърна глезена си и скъса кръстни връзки. Германецът се завърна в игра при започване на актуалната година с присъединяване на United Cup и Аустрелиън Оупън, където изцяло предстоящо бе надалеч от формата, в която бяхме привикнали да го виждаме преди година. 

През днешния ден пък някогашният №3 в света се изправи против различен тенисист, който имаше проблеми от физическо естество през последните години, а точно Стан Вавринка. В най-интригуващия конфликт от груповата фаза на международното отборно състезание по тенис Купа " Дейвис " германецът съумя да наложи волята си над извънредно неубедителния швейцарец с крайното 6:4 6:1 и по този метод да изравни общия резултат сред двете страни - 1:1.

Двамата състезатели стартираха нерешително срещата и непредизвиканите неточности напълно бяха отстъпили място на печелившите удари. Впоследствие обаче Саша стабилизира представянето си и посредством на отличното систематизиране на ударите си в ъглите на корта съумяваше да извади от темп противника и да провокира чести грешки от негова страна. Повратният миг пристигна в десетия гейм, когато Зверев пласира серия от форхенди надълбоко в противниковата половина, с цел да запише откриващия сет в своя актив.

Подемът в играта на финалиста от US Open 2020 се придвижи и във втората част, където той още повече изостри ударите си, заради което успяваше да диктува разиграванията. От своя страна, Вавринка продължи да изпитва компликации с високото движение на игра, налагано от неговия конкурент, и по този начин се стигна до два пробива в сметката на Зверев, предрешили изхода на дуела в негова изгода.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР