Александър Йорданов, фейсбукПОЗИЦИЯ: ЗА ТАЗИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЯМА МЯСТО В

...
Александър Йорданов, фейсбукПОЗИЦИЯ: ЗА ТАЗИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЯМА МЯСТО В
Коментари Харесай

Не изключвам да се стигне до убийства на българи в Северна Македония

Александър Йорданов, фейсбук

ПОЗИЦИЯ: ЗА ТАЗИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЯМА МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Рано сутринта се срещнах с следващия случай на нахлуване против българин в Р Северна Македония. Осъществен е опит за ликвидиране на секретаря на българското културно сдружение в Охрид. Той е в болница с доста тежки контузии.

Колегата Андрей Ковачев, като началник на групата евродепутати на ГЕРБ-СДС, беседва с министъра на външните работи Буяр Османи.

На антибългаризма в Северна Македония би трябвало да се постави неотложно край и България би трябвало да престане със своята уклончива и мека позиция.

Три са аргументите, с цел да се стигне до следващото македонско закононарушение. На първо място това е политиката на антибългаризма, водена от македонските публични управляващи, от президента на страната и политиците – ръководещи и съпротива. Тази политика има десетилетни корени и е завещание от югославския интервал на тази млада балканска страна. Именно политиците трансформираха този антибългаризъм в активен краен шовинизъм.

На второ място, това е македонската просветителна система, която е подчинена напълно на доктрината на македонизма, която е антибългаризъм в непрекъснато деяние. Това е система от неистини за историята, народностната еднаквост и фалшификации на културно-историческото завещание на България. Те са навлезли доста надълбоко в образователното наличие на учебни заведения и университети. Превърнали са се в всекидневие. От тях струи ненавист против българския народ и страна, която поразява всички пластове на македонското общество и изключително младежите. Няма ден, в който в Северна Македония да не се приказва против България и да не се поясняват превратно обстоятелства и събития от така наречен обща история. Свидетели сме на извънредно рисково промиване на мозъците, което води до терористични практики. И тук желая да предупредя занапред, че през месец март се чака усилване на антибългарската агитация и не изключвам да се стигне до убийства на българи. Има задоволително причини за такава ескалация, а случилото се през вчерашния ден в Охрид е единствено неин предвестител.

И на трето място, виновност за незаконните дейности против българи и България имат македонските медии, които са се трансформирали, изключително в последните години, в всекидневен рупор на антибългаризма.

Нашата страна би трябвало твърдо и уверено да упорства за преустановяване на преговорния развой за европейско участие с Р Северна Македония, до момента в който в тази страна не унищожават политиката на антибългаризъм. Не може в Европейски Съюз да се позволява страна, чиято публична политика е омразата против друга и освен това прилежаща европейска страна.

Още през днешния ден е належащо всички български евродепутати да излезем с неоправдателна позиция зо опита за ликвидиране на българин в Охрид и да изпратим съответното писмо до Европейската комисия и Комисарят по разширение разширението Оливер Вархеи.
На първото съвещание на Комисията по външни работи ще осведомявам за случая и ще предложа до се сътвори специфична работна група, която да изследва редовно обстоятелствата и събитията за водената в Р Северна Македония политика на антибългаризъм, като показа и отчет.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР