Александър Везенков се появи в първите обявени котировки на американски

...
Александър Везенков се появи в първите обявени котировки на американски
Коментари Харесай

Включиха Везенков битката за най-добър новобранец

Александър Везенков се появи в първите оповестени котировки на американски букмейкърски компании за новия сезон в НБА.

Българинът, който стана втори наш съотечественик в лигата с автограф за Сакраменто Кингс, е шести при любимците за новобранец номер едно в лигата. Пред него като коефициенти са петима баскетболисти, изтеглени на най-високите позиции в драфта през това и предишното лято.

Виктор Уембаняма - сензацията и избор №1 на Сан Антонио е най-очакваният победител със ставки към 1.60 да завоюва наградата. Тази заран той наниза 27 точки и добави 12 битки за новия си тим в мач от Лятната лига на НБА в Лас Вегас, изгубен от Портланд с 80:85. 

Потенциалът на 226-сантиметровия французин е грамаден, той е единствено на 19 години.

Везенков също е в Лас Вегас, където със съотборници от новия си отбор гледа мачовете от Лятната лига, само че няма да играе в тях.

Там паралелно с играчите седна и притежателят на Сакраменто Кингс Вивек Ранадиве, който се снима с някои от тях и разгласява фотоса в Инстаграм. На него е и Везенков.

Котировките на Скуут Хендерсън (Портланд, №3 в драфта) са към 4.50. Трети е Чет Холмгрен (Оклахома, към 5.00), който бе изтеглен в драфта като №2 предходната година, само че пропусна целия сезон в НБА поради комплицирана и тежка травма на ходилото. Сега е изцяло здрав и се чака да направи мощни мачове при дебюта си в лигата.

Нататък идва Брендън Милър (Шарлът, изтеглен като №2 в драфта сега), който се котира към 12.00. На пета позиция е името на Еймън Томпсън (Хюстън, изтеглен като №4 в драфта) - 26.00.

Следва Везенков (Сакраменто, идва от Олимпиакос), като неговата котировка е 31.00. Зад него са останалите младоци, които са определени през драфта в топ 10, че и още имена на по-следващите изтеглени.

Същевременно сърбинът Никола Милутинов, подписал преди дни с Олимпиакос за сериозната сума от 1.8 милиона евро на сезон, назова българина " баскетболист номер едно в Европа " и разгласи:

" Радвам се, че се завръщам в тима (игра там 5 сезона, преди да подпише с ЦСКА-Москва), само че скърбя, че няма да играя с Везенков. Това е голям удар за Олимпиакос, тъй като това е най-хубавият състезател в Европа от последната година.

Но по какъв начин да спреш някой като Саша, който желае да се потвърди и в НБА, а ние всички сме наясно, че има капацитета да го направи? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР