Александър Овечкин се разписа при победата на Вашингтон Кепитъл с

...
Александър Овечкин се разписа при победата на Вашингтон Кепитъл с
Коментари Харесай

Овечкин вече е трети във вечната листа на голмайсторите в НХЛ

Александър Овечкин се разписа при успеха на " Вашингтон Кепитъл " с 4:3 с дузпи над гостуващия " Ню Йорк Айлендърс " и излезе на трето място във безконечната класация на голмайсторите в Националната хокейна лига (НХЛ) със 767 попадения.

Руснакът вкара 4:58 минути преди края и изпревари Яромир Ягър. Лидер при стрелците е Уейн Грецки с 894 попадения, а втори е Горди Хоу с 801.

Ако се считат точките (гол плюс пас) крилото е едвам на 23-то място, само че асистенциите не са измежду мощните му страни - има 625 до момента, което прави 1392 т. Тук Грецки най-малко към този момент наподобява мъчно постижим с 2857 т.

Ови, както го назовават оттатък Океана, не крие, че желае да усъвършенства върха на канадеца и има шансове да го направи. Откакто стартира войната в Украйна, той е посрещан хладно и даже враждебно в някои зали, изключително в градове като Едмънтън, където има огромна украинска диаспора.

Той е приканван с транспаранти " да си върви вкъщи ", като се демонстрират негови фотоси с Врадимир Путин. Овечкин минава за подръжник на президента, двамата са играли хокей, а нападателят е пропагандирал за неговата партия преди избори.

Преди дни той прикани войната да свърши, само че не разграничи от Путин и това ядоса доста хора в Съединени американски щати и Канада, даже измежду почитателите на " Кепитълс ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР