Александър Лазаров се радва на навярно най-успешната седмица в своята

...
Александър Лазаров се радва на навярно най-успешната седмица в своята
Коментари Харесай

Лазаров се бори, но отстъпи на италиански талант и остана на крачка от финала в Майорка

Александър Лазаров се радва на вероятно най-успешната седмица в своята кариера до момента, откакто потегли от квалификациите на Чаланджър шампионата в академията на Рафаел Надал, с цел да дебютира във етапа на полуфиналите при съревнование от сходен сан. Българинът досега надделя състезатели като сръбския гений Хамад Медиедович, третия подложен в схемата Александър Вукич и някогашния международен номер 39 Михаил Кукушкин, а днешното му тестване надалеч не беше по-леко в лицето на 19-годишния Лука Нарди, който към този момент завоюва две трофеи на сходно ниво през сезона и се намира над 200 места по-напред в международната класация от нашенеца.

Сблъсъкът имаше повече от сполучлив старт за софиянеца, който градеше играта си към началния удар и се възползва от неуверения подобен на италианеца, с цел да вземе превес в срещата, обаче оттова насетне международният номер 175 се оправдава и Лазаров нямаше нужния отговор против равнището на противника, отстъпвайки след два часа на корта - 7:6(1) 3:6 1:6. Българинът обаче би трябвало да се гордее с представянето си в на Чаланджъра в Майорка, откакто като се изключи че изигра дебютния си полуфинал от тази категория, то той си обезпечи нов рекорден ранкинг за класацията на АТР, като от номер 394 ще се изкачи доста в подреждането, дебютирайки измежду първите 350 на света.

В началото на дуела българинът пръв оказа опозиция при сервис на противника, само че минути по-късно изгуби централизация на личен сервис, като постоянно биваше надиграван от главната линия и съобщи гейма си за 2:3. Алекс въпреки всичко извлече нужните позитиви от демонстрираното досега и повиши продуктивността си в по-дългите замени, като стартира да варира с излизания на мрежата, които непроменяемо му носеха триумф. Националният ни играч последователно доближи до първи брейкболи, които пропиля с удари отвън очертанията на корта, само че съумя да резервира високото си ниво на ретур и в последния вероятен миг отмъкна ответното подаване, с цел да възвърне паритета, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В дългия гейм българинът очевидно се усещаше повече от добре и това му разреши да нападна с все по-голяма убеденост, а резултатите не закъсняха и откакто Лазаров повиши темпото в разиграванията, осъществя серия от уинъри, с цел да ознаменува мощното си показване с успех в откриващия сет.

Силните мигове за четвъртата ни ракета продължиха и при старта на втората част, когато той безгрешно контрираше комбинациите на италианеца. Нарди обаче скоропостижно сподели за какво се намира толкоз напред в международната класация, като чрез началния си удар избави два брейкбола пред българина и на собствен ред разполагаше с такива, с цел да може подкрепят от неправилност на софиянеца да излезе напред с пробив задатък. Алекс отреагира със забележително самообладание на случилото се и подреди играта си, което му разреши да си обезпечи два шанса за наваксване на пасива си, само че остана относително неподвижен в тези моменти и пропускайки опциите си, то скоро сетът беше присъединен в актива на международния номер 175.

Българинът откри решителната трета част с начален удар, който завоюва безпроблемно, само че последователно езикът на тялото му показваше признаци на раздразнителност. Алекс срещаше съществени компликации с това да надхитри младежа от дъното на корта и под натиска на гневните си страсти позволи двойна неточност, с цел да инкасира пробив, който на процедура го обезкуражи и Нарди разви поредицата си до пет следващи гейма на своята сметка. Лазаров опита финален напор и в ударите му се забелязваше надалеч по-голяма експанзия, която обаче се оказа отзив за голям брой нови грешки в играта му и българинът още веднъж загуби сервиса си, с което настъпи и краят на присъединяване му в Майорка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР