Александър Донски прави невероятен прогрес през последните седмици и не

...
Александър Донски прави невероятен прогрес през последните седмици и не
Коментари Харесай

Възходът на Донски продължава: Записа първа сингъл победа на ниво Чаланджър!

Александър Донски прави необикновен напредък през последните седмици и не стопира да впечатлява с игрите си. Наскоро българинът завоюва втората професионална купа в своята кариера, откакто победи на фючърса в Монастир, а след това отпътува за присъединяване на Чаланджър шампионат във Франция, където се включи в главната скица на двойки и реализира първата си победа на това равнище, партнирайки си със хърватина Звонимир Бабич.

Родният ни представител пък планираше през тази седмица още веднъж да сплоти сили с Бабич, с цел да взе участие на събитие от същия сан при тандемите, единствено че имаше отричане от състезател в квалификациите на сингъл и Алекс зае свободното място. Става дума за конкуренцията в испанския град Мурсия, която се организира на червени кортове и привидно не беше най-удобния вид пред Донски, имайки поради по какъв начин нашият национал не е играл на съревнование на клей през последните 6 месеца.

Това обаче не се оказа спънка пред българина, чиято мощна форма се придвижи и върху тази настилка незабавно. Донски се изправи против локалния представител Пол Мартин Тифон и по никакъв метод не си пролича, че се намира с цели 199 позиции по-назад в международната класация. Сънародникът ни показва присъщото си високо равнище на начален удар, с което взе съдбоносен превес и в последна сметка се наложи над шестия подложен с 6:3 1:6 6:3.

Алекс започва срещата с ранен пробив, единствено че изгуби преимуществото си и Тифон неколкократно можеше на собствен ред да вземе съдбоносен задатък, само че родният ни представител удържа на натиска и още веднъж отмъкна съперниковото подаване, с което си подсигурява спечелването на сета.

Втората част не се разви по никакъв начин сполучливо за Донски, който загуби цели пет следващи гейма и беше на път да изостане с брейк в самото начало на третия сет. Тогава българинът заигра на нивото си от дебютните минути, до момента в който неговият конкурент изгуби изцяло самодейността и оттова насетне не представляваше проблем за петата ни ракета да се поздрави с успеха.

Така нашият съотечественик записа първа победа на сингъл в Чаланджър събитие, а в този момент му следва да премери сили със 17-годишния Даниел Мерида Агуилар (световен номер 812), чието постигане дотук също може да се одобри за сериозна изненада. Победителят всред тях пък ще откри място в главната скица на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР