Александър Бублик е един от най-нестандартно играещите състезатели в Тура

...
Александър Бублик е един от най-нестандартно играещите състезатели в Тура
Коментари Харесай

Бублик към Мъри на мрежата: Имах късмет, че си с 10 години по-възрастен от мен

Александър Бублик е един от най-нестандартно играещите състезатели в Тура и точно това го трансформира в сериозна опасност за всеки съперник. През вчерашния ден казахстанецът съумя да вземе реванш за загубата си от Анди Мъри отпреди малко повече от месец, надигравайки го в поредни сетове, с цел да си подсигурява конфликт в трети кръг против най-хубавия ни тенисист Григор Димитров.

Бившият №1 несъмнено оказа сериозна опозиция на Бублик, само че 33-ият в света бе по-стабилният във значимите моменти, което го изведе и до крайната победа. След последната точка при ръкостискането на мрежата камерите на корта уловиха любопитен миг сред двамата, когато казахстанецът се обръща към съперника си с думите: " Бях същински късметлия, че си с 10 години по-възрастен от мен ", на което трикратният първенец от Шлема отговори с: " Ти беше прекомерно добър през днешния ден ".

Впоследствие Бублик даде изявление пред Tennis Channel, в което изясни повода за тези си думи към родения в Шотландия тенисист: " Казах, че имах шанс, че той е с 10 години по-голям от мен, тъй като това е самата истина. Анди е необикновен състезател, който има изумителна храброст, имайки поради всички трофеи, които е спечелил и множеството травми, с които трябваше да се сблъска през последните години. Наистина не мога да схвана това. Но за доста хора, изключително за младите момчета, това е голямо ентусиазъм ", добави представителят на Казахстан.

`I`m so lucky you`re 10 years older than me`
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР