Алекс де Минор записа най-престижната победа в кариерата си, след

...
Алекс де Минор записа най-престижната победа в кариерата си, след
Коментари Харесай

Алекс де Минор победи Рафаел Надал на United cup

Алекс де Минор записа най-престижната победа в кариерата си, откакто на шампионата за смесени тимове United cup в Австралия надигра носителя на 22 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал с 3:6, 6:1, 7:5.

С триумфа си Де Минор даде преднина на домакините от 1:0 победи над Испания в мача им от група " D ", в която сигурен победител е отборът на Англия.

Макар дуелът в Сидни да бе без изключително значение, Де Минор и Надал дадоха доста мотиви за страсти на феновете на корт " Кен Розуел Арена ", а след срещата Де Минор, който е родом от града, разгласи оборудването за най-любимото си на света.

Австралиецът бе този, който стартира по-добре мача и стигна до пробив за 3:2 гейма, само че Надал наниза четири следващи на сметката си и взе първия сет. В началото на втория испанецът, който е номер 2 в международната класация, стигна до още един брейк и поведе и изглеждаше, че няма да остави шансове на противника си.

Притиснат до стената обаче Де Минор стартира да играе доста добър тенис и завоюва идващите шест гейма, с цел да изравни сетовете. Това му даде спомагателна убеденост и в третия сет Де Минор съумя да завоюва още два пъти подаването на Надал, като втория път това бе уверено, защото му разреши да поведе с 6:5 гейма.

По-късно през днешния ден е вторият мач сред Испания и Австралия, в който противници на сингъл при дамите на Нурия Парисас-Диас и Мадисън Инглис.

В Пърт денят се оказа много елементарен за Стефанос Циципас. Гръкът победи с 6:3, 6:2 белгиеца Давид Гофен и по този начин изравни резултата сред Гърция и Белгия на 1:1. Преди това белгийката Алисън ван Ойтванк даде преднина на белгийския тим с триумф със 7:5, 2:6, 6:3 над Деспина Папамихаил.

Циципас наниза 12 аса против единствено два за Гофен и имаше преимущество във всички съществени статистически индикатори. Гръкът позволи да загуби подаването си единствено един път в хода на целия мач, като това се случи в средата на първия сет, само че в този миг Гофен към този момент бе изоставащ в резултата.

Така във вторник Гърция ще се нуждае от единствено една победа в оставащите три мача на сингъл, с цел да завоюва група " А ", в която е и тимът на България, който при триумф на гърците ще приключи на второ място в крайното класиране.

Италия направи огромна крачка към прекосяване в идната фаза, откакто съумя да поведе с 2:0 триумфа на Норвегия. Мартина Тревизан победи мъчно Малене Хелго със 7:5, 3:6, 6:4, до момента в който Лоренцо Музети имаше по-малко проблеми против Виктор Дурасович за 7:6(7), 6:3. Така италианците се нуждаят от единствено още една победа, с цел да завършат преди всичко в група " Е ".

В директен конфликт за първото място в група " В " Полша поведе с 1:0 победи на Швейцария, откакто лидерката в международната класация при дамите Ига Швьонтек се наложи с 6:3, 7:6(3) над олимпийската шампионка Белинда Бенчич.

Швьонтек взе относително елементарно първия сет и водеше с 4:1 гейма във втория, само че позволи Бенчич да изравни и да докара нещата до тайбрек. Там обаче Швьонтек бързо взе самодейността и затвори мача след два часа и три минути игра.

По-късно през днешния ден е мачът на сингъл при мъжете сред Даниел Михалски и Марк-Андреа Хюслер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР