Алекс де Минор поддържа константност в представянето си от началото

...
Алекс де Минор поддържа константност в представянето си от началото
Коментари Харесай

Де Минор бе безпощаден срещу Бруксби и триумфира с титлата в Атланта!

Алекс де Минор поддържа константност в представянето си от началото на годината, като ловко брани позициите си в топ 30 на международната класация. Австралиецът за следващ сезон сподели уменията си върху тревата, като игра полуфинал в Ийстърн и осминафинал на Уимбълдън, преди да се отдаде на отмора в очакване на американското турне, за което направи взаимна подготовка с първата ни ракета Григор Димитров. В начална дестинация за международния номер 30 в Съединени американски щати се трансформира конкуренцията в Атланта, където при последното си присъединяване през 2019-а година завоюва купата, и в този момент бе насочен към това да повтори достижението си в щата Джорджия, като доближи мача за оценката, в който срещна една от очакванията на домакините в лицето на 21-годишния Дженсън Бруксби.

Австралиецът получи отлична опция по време на конфликта да показва капацитета си на твърди кортове, като непроменяемо имаше превъзходство в хода на целия дуел при размените на високо движение от главната линия, където по принцип е силата на американеца, и закономерно победи със своята шеста АТР купа след триумф в поредни сетове с 6:3 6:3, записвайки осма поредна победа на шампионата в Атланта.

Първите минути на дуела отминаха без фойерверки, но скоро по-късно домакинският представител получи серия от комфортни топки от противника, които приключи със забележително самочувствие, и си обезпечи два брейкбола, само че до освен това не се стигна. Последваха бързи геймове за подавачите, преди някогашният първенец да покаже на какво е кадърен при размените от главната линия, като неколкократно остави американеца в безпомощна позиция и незабавно оползтвори опцията си за пробив, който затвърди и поведе безапелационно - 5:2. Де Минор не срещна особена опозиция от противника в идните си моменти на сервис и изцяло несмущаван записа откриващия сет на сметката си.

Грешките за Бруксби надалеч не завършиха с края на първата част, като и началният му удар не функционираше по претенции от него метод, заради което изостана с пробив пасив на старта на втория сет. Австралиецът от своя страна в последвалото си подаване върна жеста на по-младия си сътрудник и на собствен измежду изпрати гейм изпълнен с грешки, с цел да станем очевидци на рибрейк и възобновяване на паритета. Неусетно под скоростните разигравания се доближи втората половина от сета, когато фамозният седми гейм се трансформира в повратната точка на конфликта, откакто физическото положение на международния номер 43 очевидно се утежни, а някогашният победител от надпреварата не чакаше втора покана и осъществя основен пробив по пътя към трофея в щата Джорджия. Де Минор след това бе безмилостен против локалния любим и не му даваше нищо безплатно, откакто провокира следващата неточност в играта на съперника, с цел да оползтвори шампионската си точка и да вдигне втора купа от шампионата в Атланта, с което дава сериозна поръчка за триумф в американското турне.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР