Албум, направен изцяло от чуруликания и крякания на птици, дебютира

...
Албум, направен изцяло от чуруликания и крякания на птици, дебютира
Коментари Харесай

"Птичи" албум измести хитове, АBBA и Марая Кери още с дебюта си в класация

Албум, изработен напълно от чуруликания и крякания на птици, дебютира в първите пет песни на главната музикална ранглиста на Австралия, ARIA Charts, Би Би Си.

И ABBA, и актуалната звезда The Weekend останаха след този нов запис дружно с обичайно припяваните на Коледа Майкъл Бубле и Марая Кери.

Това е първият сходен албум с подобен триумф в първите 5 на чарта. В него се чуват песни на 53 от най-силно застрашените типове в Австралия. Записът на някои от тях лишава часове даже единствено с цел да бъде уловено малко чуруликане.

Songs of Disappearance е основан от BirdLife Australia. Използвани са звуци от Дейвид Стюарт, записвал дивата природа на Австралия над 30 години. Според екоактивистката организация албумът съдържа " някои редки записи на птици, които няма да оцелеят, в случай че не се обединим, с цел да ги защитим ".

Би Би Си отбелязва, че при стартирането на албума на 3 декември е стартирана акция в обществените мрежи, с цел да бъде вкаран албумът в, и очевидно е проработила. Приходите от продажбите ще отидат за планове за запазване на природата.



В Австралия един от шест типа птици е заплашен съгласно изследване на университета " Чарлз Дарвин " - общо 216 от 1299 типа.

Изследването на над 300 орнитолози открива, че климатичните промени заплашват някои типове с заличаване. За заличаването на средата им способстваха и горските пожари от 2019 и 2020 година

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР