Албена АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в

...
Албена АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в
Коментари Харесай

Скандално: В Албена отказва достъп до плажа на деца

„ Албена ” АД отхвърля достъп до плажа на възпитаници, почиващи в базата на Министерството на образованието и науката, заяви Цветелина Николова, изпълнителен шеф на „ Ученически отдих и спорт ” ЕАД към МОН.
„ Ученически отдих и спорт” е държавно дружество, чиято съществена активност е да обезпечава отдих на деца и възпитаници. Дружеството дава едни от най-ниските цени за отдих на деца и възпитаници и по този метод фамилиите с ниски приходи могат да изпратят децата си на море. От сходна опция се възползват и децата от обществените домове, оповестява " Монитор ".

Една от базите на „ Ученически отдих и спорт” е във вилна зона „ Фиш Фиш”, в границите на курорта Албена. За да стигнат до плажа, децата минават по пътека и алея със стъпала, поддържани през годините от „ Ученически отдих и спорт”. От две седмици обаче пътят е заграден и достъпът до плажа на децата е блокиран. За да стигнат до плажа, на децата би трябвало да бъде обезпечен специфичен превоз, което оскъпява почивката им с спомагателни разноски, изяснява в писмо до медиите Николова.

„ Отправихме предложение към изпълнителния шеф на „ Албена” АД – Красимир Станев, да ни бъде възложен ключ за поставената на пътеката железна врата, който ще бъде съхраняван при домакина въз основата. Получихме отвод, както и отвод за възможна среща”, сподели Цветелина Николова.

По този мотив от „ Ученически отдих и спорт” привикват конференция в Добрич на 29 юни, на която ще срещнат публицистите с претекстовете за отвод и подхванатите дейности от МОН.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР