Албанският премиер Еди Рама обяви смяната на седем министри в

...
Албанският премиер Еди Рама обяви смяната на седем министри в
Коментари Харесай

Смяна на седем министри в кабинета на албанския премиер

Албанският министър председател Еди Рама разгласи промяната на седем министри в кабинета си на събранието на националната асамблея на ръководещата Социалистическата партия на Албания през вчерашния ден вечерта, заяви Евронюз Албания.

Досегашният министър по европейските въпроси и външните работи Олта Джачка ще бъде заменена на поста от Игли Хасани.

На мястото на Фрида Крифца, доскорошен министър на земеделието и развиването на селските региони на Албания, застава Аниля Денай.

Министърът на опазването на здравето Огерта Манастирлиу става министър на образованието и спорта на мястото на Евис Куши. Нов министър на опазването на здравето и обществената отбрана става Албана Кочиу.

Промяна има и за Делина Ибрахимай, доскорошен министър на стопанската система и финансите на Албания, която ще управлява държавното министерство за предприемачеството и бизнес климата на мястото на Едона Биляли. Новият финансов министър на Албания ще бъде Ервин Мете.

Албанският министър председател заяви, че се закрива министерството за стандартите и услугите, само че се основава ново министерство – държавното министерство на локалната власт. За държавен министър на локалната власт е назначен Арбян Мазнику, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Рама добави, че през днешния ден ще връчи предложенията за промяна на министрите на президента на Албания Байрам Бегай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР