Албанският парламент започна процедура за освобождаване от длъжност на президента

...
Албанският парламент започна процедура за освобождаване от длъжност на президента
Коментари Харесай

Албанският парламент започна процедура по импийчмънт на президента Мета

Албанският парламент стартира процедура за освобождение от служба на президента Илир Мета за нарушение на конституцията с опита да анулира идните локални избори на 30 юни, съобщи Асошиейтед прес.

Таулант Бала от парламентарната група на ръководещата Социалистическа партия сподели през днешния ден, че 55 депутати са внесли настояването за освобождение на президента, написа Българска телеграфна агенция.
Напрежение в Албания: Протестиращи нападнаха с камъни премиера Рама Тази офанзива задълбочава още повече политическата рецесия в балканската страна
По-рано този месец Мета сподели, че е отменил локалните избори, тъй като се опасява, че те ще са недемократични без присъединяване на дясноцентристките опозиционни партии. Те оповестиха, че ще ги бойкотират, а съгласно президента това ще провокира публичен спор.

Премиерът Еди Рама твърди, че изборите ще се проведат както е планувано, с цел да се предотврати политическото „ изнудване " за привикване на предварителни парламентарни избори.
Пореден ден на антиправителствен митинг в Албания На места се стигна до конфликт с полицията, коят употребява водни струи и сълзотворен газ против стачкуващите
Дясноцентристката съпротива в Албания провежда всеобщи митинги от средата на февруари, като упреква държавното управление във връзки с проведената престъпност и упорства за предварителни избори. Социалистите отхвърлят обвиняванията.

Напрежението в страната се повиши предходната седмица, откакто стачкуващи нападнаха кортежа на премиера Рама.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР