Албанският министър-председател Еди Рама ще направи изявление за разделяне на

...
Албанският министър-председател Еди Рама ще направи изявление за разделяне на
Коментари Харесай

Джамбазки: Еди Рама ще поиска разделяне на Албания и РС Македония в преговорите с ЕС

Албанският министър-председател Еди Рама ще направи изказване за делене на Албания и Република Северна Македония в процеса на договаряния за присъединението на двете страни към Европейския съюз. Това ще се случи след идващото съвещание на Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз.

Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, член на групата на Европейски консерватори и реформисти по време конференция „ Български гласове за Европа “ в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Скопие.

" Инструментът за напън през Албания над България ще изчезне напълно скоро и ние можем напълно умерено да водим диалози с Република Северна Македония ", предвижда евродепутатът. Той изясни, че е постигнал единодушие за това, че няма никаква причина Албания да бъде сдвоена с Република Северна Македония или да чака да стартира договаряния за участие, след тежък диалог с Еди Рама и спор с него.

Джамбазки изясни, че сдвояването на двете страни не е официално политическо решение. По думите му този метод Албания се употребява като инструмент за напън против България, с цел да се пробва да натиска България, казвайки че не заслужено чака, макар че е изпълнила своите условия.

Джамбазки се обърна към ръководителя на парламентарната група на " ИТН " в българския парламент Тошко Йорданов с думите, че в случай че позицията им за Република Северна Македония бъде предпазена още няколко седмици, натискът върху България ще намалее доста.

Според него по този начин държавното управление на Република Северна Македония най-сетне ще бъде насила да стартира да прави нещо, да стартира да съблюдава контракта за добросъседство. Ще бъде насила не да измисля някакви нелепости, като махането на някакви табелки и връщането на учебника за четвърти клас, а ще би трябвало да стартира да трансформира същността на антибългарската тирада на омразата, която трови връзките.

Джамбазки означи, че е сериозен към самата концепция за това, че някой би трябвало да ни кара да променяме договорите, с цел да може „ непослушните “ и тези, които отстояват по някакъв метод националните си визии, да бъдат осъдени, да бъдат дисциплинирани и вкарвани в една обща кошара, в която би трябвало да вършат това, което им каже Брюксел. Той уточни, че една от най-критикуваните страни за това, че не ползва стандартите на Европейски Съюз във връзка с фамилията и на брака, е Полша.

" Полша е страната, която изнася 90% от военната тежест на войната, която Руската федерация води против Украйна. Полша беше първата, която достави оръжие. По времето, когато Полша достави оръжие, Екологичен потенциал и Европейска комисия обсъждаха дали да санкционират Русия, като я лишат от присъединяване в Евровизия ", разяснява той.

Относно двойните стандарти в Европейски Съюз Джамбазки прикани да се огледа по какъв начин сега страните се пазарят за заплащането на газа от Русия. " Ето ви същинската – забележимата канара на двойния стандарт. Поинтересувайте се по какъв начин заплащат компаниите в Австрия, Германия, Италия ", добави евродепутатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР