Албански банди умело обират домове и квартири на спящи хора

...
Албански банди умело обират домове и квартири на спящи хора
Коментари Харесай

Страшна напаст тормози препълнен с българи гръцки курорт!

Албански банди ловко обират домове и квартири на спящи хора в гръцкото курортно населено място Паралия Офринио, прониквайки в жилищата през прозорчетата на баните, съобщиха българи, пише  " Телеграф “.

Селото е желано място за отмора на наши летовници, защото се намира единствено на към 290 км от София в Северна Гърция, на 100 км източно от Солун и на 60 км западно от Кавала.

В него десетки българи даже имат парцели - и жилища, и къщи, и непрестанно не престават да купуват. Строителството в курорта процъфтява заради съществуването на интерес за закупуване.

Проблемът с албанските крадци в Паралия Офринио е от години, само че това лято се вижда новият им трик - неизвестно по какъв начин среднощните апаши съумяват да се промъкнат през неголеми отворени прозорчета.

През лятото отмъкват преносими компютри, пари, бижута и друга скъпа техника. През зимата, когато е съвсем обезлюдено, пък се изнася цялото съоръжение в къщи и жилища. В селището има една охранителна компания, само че тя не може да предотврати кражбите, жалват се нашенци.

Агенти



Между 8 и 10 са служителите на реда, които дават отговор за няколко обитаеми места в района и едвам съумяват да записват кражбите, проведени от български и албански банди, споделиха осведомени.

Служителите на реда подозират, че албанки, които чистят къщи и жилища, дават информация на крадците.

Завърнали се от Паралия Офринио почиващи българи се оплакват, че красивият курорт, покрай който Струма се влива в Егейско море, става все по-пренаселен през лятото освен с курортисти, само че и с катуни и просяци.

Недоволство

Десетки са строителните обекти на гръцки и български строителни компании. Местни хора недоволстват, че се режат даже маслинови горички, без да се изчака обирането на реколтата, с цел да стартира строителство.

Заради пренаселването през лятото водата постоянно стопира. Местните се чудят на ентусиазма на българи да заплащат за парцели по 100-200-300 хиляди евро. Изградени са цели български колонии, пред които са паркирани първокласни коли, в морето бръмчат български джетове.

Въпреки това бизнесът върви - в таверните има и меню на български, има и български магазини с български хранителни артикули.

Паралия Офринио в превод значи Плажът на Офринио, само че доста крайплажни площи са превърнати в паркинги на кемпери и до тях цигански катуни, споделят нашенци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР