Албания се подготвя за тежки наводнения, след като проливните дъждове,

...
Албания се подготвя за тежки наводнения, след като проливните дъждове,
Коментари Харесай

Първа жертва на лошото време в Албания

Албания се приготвя за тежки наводнения , откакто проливните дъждове, обхванали страната през последното денонощие, се чака да продължат и през идващите дни, написа електронното издание Tirana Times.

В четвъртък вечер обособени елементи на страната към този момент бяха потопени под вода, а главната автомагистрала, свързваща Тирана с Драч , бе затворена за трафик. Властите оповестиха за редица наводнени пътища и аграрни площи. На места има срив в електроразпределителната мрежа, а отстраняването на проблемите по нея доведоха до гибелта на 50-годишен електротехник от Фиер, ситуиран в южната част на страната, оповестява " Фокус ".

Екипите на службите за гражданска отбрана започнаха да се приготвят за предстоящото злополучие още при започване на седмицата, когато синоптиците предизвестиха за изобилните количества дъжд, които се чакат в страната. Министерството на образованието съобщи, че закрива всички учебни заведения и детски градини, с цел да отбрани живота и здравето на учениците и децата в предучилищна възраст. По данни на Министерството на вътрешните работи северозападният регион към град Шкодра е най-силно обиден от наводнения та, до момента в който в южната част на страната има съществени усложнения в придвижването поради свлачища. 

Десетки фамилии в Централна и Южна Албания може да се наложи да бъдат евакуирани , сигнализираха управляващите. Болници и полицейски сектори също са наранени от неприятното време, което основава спомагателни усложнения на управляващите да окажат помощ на бедстващото население. Същевременно бе обявено, че всички фериботни услуги до прилежаща Италия и Гърция са прекъснати, заруднено е придвижването и по пътя към интернационалното летище в албанската столица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР