Алабай е порода едро куче, с мощна физика и добре

...
Алабай е порода едро куче, с мощна физика и добре
Коментари Харесай

Хранене на алабай

Алабай е порода едро куче, с мощна физика и добре развита мускулатура. Това работещо животно е добър асистент на индивида и по тази причина измежду грижата за алабай значимо място се пада на хранителната му диета. Тя би трябвало да бъде добре планувана.

Купуването на евтини месни артикули не може да задоволи питателните потребности на този потребен домакински питомец и той ще се нуждае от скъпи витамини, минерали и хранителни добавки. Затова не трябва да се подценяват опциите на сухата храна. Тя е уравновесена, обогатена с всичко належащо и лесна за потребление.

Смесеното хранене също е алтернатива при алабай. Кучето е едро, питателните порции - огромни и това дава опция за комбинации. Няма строго избрани граници в съотношението на суха и консервирана храна, само че е добре да се редува.

Съществуват някои правила при храненето на огромното куче, каквито са всички екземпляри от порода алабай.

- Поставките за съдовете за храна и вода на кучето е добре да бъдат с опция за контролиране на височината.

- Фуражът с високо качество е целесъобразен, без значение дали е суха храна, смесено хранене или консерви.

- Алабай е добре да се храни 30 минути след разходка или двигателна активност

- Напълно недопустимо е да се дават сладкиши, тръбни кокали или обработена човешка храна на алабай.

Възрастното животно би трябвало да има друг хранителен режим през лятото и в студеното време. Високото наличие на протеини и въглехидрати се предлага през зимата. Леките храни с превес на зеленчуци са подобаващи за лятото.

 Храни за алабай

Зърнените храни, месото, само че единствено постно, са подобаващи за основа на диетата му. Зеленчуците и растителното масло са добавка към сготвената храна в една примерна диета за началото на седмицата.

Карантиите с добавка на зърнени култури са добра концепция в средата на седмицата. Добре е да се дава ръжен самун на алабай, той е потребен за здравето му. Яйцата и растителното масло може да разнообразят храната му.

На края на седмицата може да се разтовари стомаха му посредством кефир или лека зеленчукова храна.

Малкото кученце алабай се храни по 6 пъти дневно, когато е бебе. Като състав храната на мъничето е като на възрастните животни, само че би трябвало да се накисва във вода и да се поправят порциите на величина. С придвижване на възрастта порциите стават все по-големи, а честотата на хранене на кучето понижава последователно, до момента в който се доближи равнището на възрастното животно след 6 месеца.

Ако се сформира и следва вярна хранителна диета алабай ще покаже, че е доста крепко и пламенно куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР