Актьори от Народния театър поискаха оставката на министъра на културата

...
Актьори от Народния театър поискаха оставката на министъра на културата
Коментари Харесай

Актьори от Народния театър поискаха оставката на министъра на културата


Актьори от Народния спектакъл желаеха оставката на министъра на културата Велислав Минеков. Те изпратиха отворено писмо до президента с това искане. По думите им с обществените си изяви по спора в Народния спектакъл, министър Минеков уронва престижа на представляваната от него институцията.

„ Изразяваме дълбокото си отвращение от раздухването на спора в медийното пространство посредством разпространение на полуистини, клюки и неистини, които се показват от министър Минеков в неговите обществени изяви. Можем да цитираме дълга поредност от изказвания, в които Народният спектакъл е определян като „ тресавище “ и „ пирамида “, артистите като жертви на „ шпиономания, външен напън и боязън “, целящи поддръжка на шефа и така нататък “, пишат артистите в писмото.

Те изброяват вредите вследствие на дейностите на министър Минеков: „ уронване престижа на министерската институция, уронване престижа на трупата на Народен спектакъл „ Иван Вазов ” – културен институт с национално значение, опит за внасяне на ерес в артистичното съсловие посредством манипулативното обявяване на трудовите ни хонорари, опити да бъдем припознати като поддръжници на избрана политическа партия, легитимиране на „ езика на омразата “ като естествена форма за разрешаване на рецесии в обществото и в частност на рецесии в културния бранш “.

Такива дейности не заплашват единствено Народния спектакъл. Те могат да се разпространят епидемиологично и да се трансфорат в норма на държание, а това би означавало културна злополука, написа още в писмото до Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР