Актьорът Алек Алексиев събира средства заедно с Венета Нейнска за

...
Актьорът Алек Алексиев събира средства заедно с Венета Нейнска за
Коментари Харесай

Наш актьор събира пари за болници в Украйна

Актьорът Алек Алексиев събира средства дружно с Венета Нейнска за подкрепяне на лечебните заведения в украинските градове Днипро и Виница, заяви самият той в обществените мрежи.

" В тях са настанени ранени възрастни и деца. До момента с помощта на добротата на доста хора сме събрали към 11 300 лева Остават ни още близо 13 700 лева ", изясни синът на ветерана на Народния спектакъл Стоян Алексиев.

За двете лечебни заведения в градовете, отдалечени много един от различен - Днипро в Южна Украйна, а Виница - в западната част на страната, са нужни медицински консумативи, прецизира екранният доктор Александър Василев.

" Слава на Бога, че здравната помощ е поръчана и компанията е ОК да ни достави всичко, даже преди да получи цялата сума ", написа още Алек Алексиев.

Звездата от " Откраднат живот " дава обещание, че когато всичко дойде и бъде комплектовано, потегля с екипа си към Украйна.

Актьорът влезе в ролята на доброволец, помагащ на бежанците от Украйна, още в първите дни на войната. Досега той е пътувал два пъти до такава степен, а за превозването на медицинските консумативи още веднъж поема към Днипро и Виница.

" Пътуваме общо седем буса с филантропична помощ - два от България и пет от Румъния. Вече имаме ангажименти с хора, които ще вземем от границата. Ще натоварим към България колкото можем от тях ", довери половинката на актрисата Яна Титова малко преди второто си пътешестване.

По време на първото му пътешестване до Украйна артистът оказа помощ на девет бежанци. Тогава той показа още, че поддържа връзка с бежанците, част от тях били настанени в Русе, а други - в Ахелой, и всички се чувствали добре.

Майката на Алек Алексиев - Надежда, е рускиня, само че това не му пречи да оказва помощ на хората в Украйна. Актьорът разказвал пред свои сътрудници, че бил покъртен от трагичната орис на доста украински деца в тази война и не можел да си показа това да се случи с дъщеричката му Ая, дребната звезда от сериала " Татковци ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР