Актуалното A8 ще бъде последното Audi с 12-цилиндров двигател, става

...
Актуалното A8 ще бъде последното Audi с 12-цилиндров двигател, става
Коментари Харесай

Официално: 12-цилиндровите аудита си отиват

Актуалното A8 ще бъде последното Audi с 12-цилиндров мотор, излиза наяве от изявление на шефа на развойния отдел на немската компания Петер Мертенс в Женева. Под въпрос е и бъдещето на 10-цилиндровите мотори, употребявани от марката, оповестява Car and Driver.

"Имаме си клиенти, които в действителност държат на 12 цилиндъра. Това обаче ще последното приложение на този мотор при нас ", споделя Мертенс, който преди този момент бе началник на развойната активност във Volvo и окастри фрапантно броя на платформите и моторите в гамата на шведите.

57-годишният управител, роден в Билефелд, Северен Рейн-Вестфалия, не крие, че е разтворил огромната ножица и във Volkswagen Group. Мертенс има задачата да освободи запас за последователното прекосяване към електрически автомобили и да приготви гамата на производителя за новата стратегия за понижаване на разхода и нездравословните излъчвания WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure).

Това не вещае нищо положително и за 10-цилиндровия R8, който споделя 5.2-литровия мотор на Lamborghini Huracán. Той ще отстъпи място на V6 с два турбокомпресора още преди могъщият W12 да остане на въоръжение единствено в Bentley.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР