Актуалният носител на Карабао Къп“ Ливърпул имаше нужда от дузпи,

...
Актуалният носител на Карабао Къп“ Ливърпул имаше нужда от дузпи,
Коментари Харесай

Ливърпул се промъкна на 1/8-финал след три спасени дузпи от Келъхър

Актуалният притежател на „ Карабао Къп “ Ливърпул имаше потребност от дузпи, с цел да отстрани Дарби Каунти и да се класира за 1/8-финалите на конкуренцията. Мърсисайдци, които излязоха в пробен състав, не съумяха да се разпишат в постоянното време, макар че имаха благоприятни условия. Така се стигна до дузпи. При тях воин за „ алените “ бе стражът Куивин Келхър, който избави три удара от бялата точка и след триумф с 3:2 при наказателните удари Ливърпул се класира за идващия кръг.

Юрген Клоп бе сменил целия си състав от мача с Тотнъм през уикенда. Фабио Карвальо, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Костас Цимикас бяха измежду титулярите. Калвин Рамзи стартира отдясно на защитата. Тийнейджърите Мелкаму Фрауендорф, Стефан Байчетич и Боби Кларк също получиха късмет да започват. Роберто Фирмино и Дарвин Нунес бяха на пейката за началото.

В състава на Дарби имаше единствено една смяна от мача с Торки. Конър Хърихейн размени Люис Добин.

Младият състав на мърсисайдци контролираше играта преди почивката и атакуваше, само че по този начин и не успяваше да стигне до стопроцентови благоприятни условия. Най-добрият късмет се откри пред Лейтън Стюарт, който получи от Карвальо и стреля от близко, само че от няколко метра прати топката високо над вратата. Гостите пък мислеха напълно за отбраната, като очевидно задачата на „ овните “ бе стигнат до дузпи.

В 51-вата минута гостите стигнаха до чудесна опция, само че Макс Бърд стреля много неопределено. В 66-ата минута Юрген Клоп включи в игра по едно и също време Елиът, Фирмино и Нунес. Това незабавно се отрази и домакините започнаха да нападат по-опасно, само че гол по този начин и не падаше.

Елиът пропусна страхотна опция в 82-рата минута, когато получи брилянтен извеждащ пас от Окслейд-Чембърлейн, само че ударът му от близко бе избавен инстинктивно от Джо Уайлдсмит. Стражът на Дарби се намеси и няколко минути по-късно, с цел да избие удар с глава на Фирмино.

Така се стигна до дузпи. Макголдрик осъществя първата за Дарби, само че Уайлдмит избави още първия углавен удар на домакините, който бе изпълнен от Байчетич. Келъхър върна Ливърпул в играта, откакто избави изстрела на Хърихейн. Окслейд-Чембърлейн осъществя втората дузпа за Ливърпул – 1:1. Келъхър направи второ следващо избавяне, откакто отрази и изстрела на Форсайт. Роберто Фирмино обаче стреля над вратата. Луи Сабли бе прецизен, с което изведе Дарби напред. Следващият реализатор за Ливърпул бе Нунес, който изравни резултата, макар че Уайлдсит бе доста покрай това да избави. Дойде ред за третото избавяне на Келъхър, който мазета удара на Добин. Харви Елиът осъществя тъкмо петата дузпа за Ливърпул и прати мърсисайдци на 1/8-финал след триумф с 3:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР