Актуалната обстановка, свързана с интензивния трафик в посока ГКПП "Дунав

...
Актуалната обстановка, свързана с интензивния трафик в посока ГКПП "Дунав
Коментари Харесай

Раздават вода на чакащите на Дунав мост 2

Актуалната конюнктура, обвързвана с интензивния трафик в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 ", разискаха през днешния ден представителите на способените институции във Видин. В работния формат, иницииран от регионалния шеф Огнян Асенов, участваха представители на управленията на ОДМВР-Видин, бранш „ Пътна полиция “, ГПУ-Видин, Областно пътно ръководство, община Видин и "Дунав мост Видин – Калафат “ АД. По самодейност на регионалния шеф на област Видин и с цялостното подпомагане на Людмил Димитров, изпълнителен шеф на "Дунав мост Видин – Калафат “ АД, поради високите температури, от на следващия ден, доброволци към Областния съвет на БЧК – Видин, ще раздават безвъзмездна минерална вода на водачите на колите и пасажерите, изчакващи на входно-изходната артерия на града.
В околните дни ще бъдат сложени в допълнение три мобилни химически тоалетни - при ТЕЦ-Видин и отбивката след моста на „ Чобан кюприя “, посока Дунавци.
Двукратно нарастване на преминаващите през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 " в летните месеци леки коли и непрестанен натоварен тежкотоварен трафик, регистрираха от ГПУ-Видин и от управата на мостовото оборудване. Това е главната причина за образуването на „ тапи “ при вход/изход на регионалния град в делнични дни - във времевия пояс от 14 до 18 часа. В тази връзка екипите на Пътна и Охранителна полиция от ОДМВР-Видин всекидневно работят на терен по протежението на образувалите се колони от МПС. Униформените чиновници имат за цел да подкрепят трафика и да обезпечат прекосяване без изчакване при вход/изход на регионалния град за колите със специфичен режим на придвижване и леките коли.
Интензивният трафик постанова да продължи засиленото наличие на полицейски екипи при сериозните точки в посока на граничния пункт, безапелационни бяха участниците в работната среща. 20 служители на реда ще подкрепят и контролират придвижването до отпадане на нуждата.
Огнян Асенов моли към управленията на институциите да проявят интензивност и на локално равнище да подхващат всички вероятни дейности в границите на своята подготвеност за облекчение на трафика в кратковременен проект – до края на дейния летен сезон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР