Актуализираната версия на Плана за възстановяване беше приета от Министерския

...
Актуализираната версия на Плана за възстановяване беше приета от Министерския
Коментари Харесай

В петък представяме на Европа Плана за възстановяване

Актуализираната версия на Плана за възобновяване беше призната от Министерския съвет и на следващия ден ще бъде изпратена към европейските институции. Това оповестиха министър председателят Стефан Янев и отрасловият вицепремиер Атанас Пеканов пред публицисти.

Той включва 59 капиталови плана и 46 промени, като по отношение на версията от април има 13 нови плана и нови промени в опазването на здравето, обществената сфера, върховенството на закона и енергетиката.

Те са за общо 12,9 милиарда лв., само че се чакат още спомагателни вложения в границите на 8,1 милиарда лв.. Това прави запас от общо 21 милиарда лв. за 6-годишен интервал.

Страната ни е последната в Европа, дружно с Нидерландия, която към момента не е внесла своя проект, макар че в началото крайните периоди бяха за средата на тази година.
Пеканов дефинира проекта като „ стратегия за повишение на благосъстоянието на жителите, с цел да отговорят на провокациите на XXI век “. Той акцентира, че екипът му се е наложило да се пребори с „ тежко завещание “ и задачата на забавянето е било „ средствата да бъдат употребявани по най-хубавия метод “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР