Акцията на Великобритания в Ормузкия проток е възмутителна. Това обяви

...
Акцията на Великобритания в Ормузкия проток е възмутителна. Това обяви
Коментари Харесай

Русия възмутена от действията на Великобритания в Ормузкия проток

Акцията на Англия в Ормузкия пролив е възмутителна. Това разгласи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от съветските медии.

От съветското външно ведомство означиха, че рискът от директна борба към Иран по отношение на последните събития в района се е нараснал.

" Ситуацията е доста тревожна. Убеждаваме се, че, всъщност, рисковете от директна борба в последно време са се засилили дотолкоз, че е мъчно да се предвижда по-нататъшното развиване на събитията ", акцентира Рябков.

Той акцентира още, че повода за това била целенасочената линия на Вашингтон за изостряне обстановката към Иран.

По-рано американската телевизия CNN, базирайки се на източници от администрацията на Съединени американски щати, заяви, че пет катера, които може да принадлежат на Иранската революционна армия, са се пробвали да спрат английски танкер в Ормузкия пролив.

По-късно английското министерство на защитата удостовери, че ирански военни катери са се пробвали да " попречват " английския танкер British Heritage в Ормузкия пролив. Според английските военни ставало въпрос за три ирански катера, а не за пет.

Пресслужбата на Иранската революционна армия отхвърли присъединяване в случая в Ормузкия пролив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР