Акция за събиране на завивки и родопски одеяла обяви читалище

...
Акция за събиране на завивки и родопски одеяла обяви читалище
Коментари Харесай

В Смилян събират родопски одеяла за хората в Херсон

Акция за събиране на завивки и родопски одеяла разгласи читалище „ Проф. доктор Асен Златаров 1927 “ в родопското село Смилян за бедстващите хора от войната в Украйна. От през днешния ден до 12 декември в акцията „ Подари одеяло “ се включва и читалище „ Балкански просветник 1871 “ в смолянския квартал „ Райково ".

Кампанията „ Подари одеяло “ започва преди седмица. В Деня на благодарността от читалището в Смилян се обърнаха с апел за съпричастност към хората в град Херсон, които вследствие на военните дейности са оставени без ток, без отопление, доста от тях без покрив над главата си. Зимата там към този момент ги застига със захлаждане и снеговалежи и те се нуждаят от топли завивки и топли облекла, с цел да оцелеят.

Илия Годев, секретар на читалище „ Проф. доктор Асен Златаров “, изясни пред БНР: „ Идеята за акцията пристигна след контакта ни с един от доброволците на „ Мати Украйна “, които споделиха за нуждата от завивки и одеяла за хората в Херсон. Оказа се, че имиджът на родопските одеяла е доста позитивен в Украйна ".

Обществото ни е разграничено по тематиката Украйна и това пролича и в доста от мненията след издание на известието за началото на акцията, акцентира Годев. Все отново който желае, може да направи подаяние от одеяло или покривка.

„ Сигурни сме, че множеството от нас имат в дрешниците си „ родопско одеяло “, което от години стои неизползвано “, написа в обръщението и още: „ Изработени от вълна, емблематичните родопски одеяла могат да стоплят студените зимни дни и нощи на дете, майка или възрастен от Херсон, да помогне хората там да избегнат лекуване, вследствие на настинка и даже измръзване “.

Всеки искащ да подари одеяло или олекотена покривка може да направи това, като ги донесе в постройката на читалището в Смилян, молят основателите, които допълват, че дарените одеяла и завивки ще изпратят на Сдружение „ Мати Украйна “. Райковското читалище „ Балкански просветник 1871 “ поддържа акцията „ Подари одеяло “ и от през днешния ден до 12 декември ще приема дарения всеки ден от 10.00 ч. до 12.00 ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР