Акциите на Netflix, които паднаха с приблизително 67% тази година

...
Акциите на Netflix, които паднаха с приблизително 67% тази година
Коментари Харесай

Netflix предвижда ръст на клиентите през третото тримесечие

Акциите на Netflix, които паднаха с почти 67% тази година заради опасения по отношение на дълготрайните вероятности на компанията, се покачиха във вторник, откакто компанията заяви, че ще се върне към растеж на потребителите си през третото тримесечие на годината. Прогнозата е сигнал за вложителите, че Netflix към момента може да откри нови клиенти макар нестабилната световна стопанска система и признаците на засищане на пазара.

През април компанията съобщи, че чака да загуби 2 млн. клиенти през второто тримесечие, шокирайки Уолстрийт и пораждайки опасения, че взривът на стрийминг услугите е завършил ненадейно. Резултати в този момент демонстрират, че Netflix се е лишила от 1.3 млн. клиенти в Съединени американски щати и Канада през второто тримесечие и 770 хиляди в Европа, Близкия изток и Африка. Това обаче е било обезщетено от привличането на близо 1.1 млн. консуматори в Азиатско-Тихоокеанския район.

" Вълнението ни е умерено ", сподели основният изпълнителен шеф Рийд Хейстингс в изявление, оповестено в YouTube. " Но, гледайки напред, стриймингът работи на всички места... сигурни сме в триумфа му. "
Реклама
Хейстингс изясни растежа на клиенти в Азиатско-Тихоокеанския район с новите епизоди на научнофантастичния сериал " Stranger Things ", най-гледаното англоезично шоу в историята на компанията.

Netflix предвижда новите консуматори за интервала юли - септември да доближат 1 млн., много под упованията на анализатори от близо 2 млн., оповестява Reuters. Компанията залага на понижаване на разноските и чака свободният паричен поток да нарасне доста през идната година.
Икономическа рецесия, конкуренция и шерване на пароли
Акциите на други стрийминг компании също се покачиха леко след доклада на Netflix. Книжата на Roku нарастнаха с 2.7%, до момента в който тези на Disney и Paramount се покачиха с към 1%. След години на сериозен напредък челната позиция на Netflix е под въпрос точно поради появяването на конкуренция, в това число Disney, Warner Bros и Apple, които вложиха в личните си стрийминг услуги.

И въпреки всичко Netflix остава преобладаващата стрийминг услуга с близо 221 млн. световни платени клиенти. Изпълнителният шеф Тед Сарандос споделя, че компанията към момента вижда място за " голям " напредък посредством привличане на доста от милиардите хора по света, които към момента не са се записали.
Реклама
" В момента имаме някои насрещни ветрове и се оправяме с тях ", сподели Сарандос.

В писмо до акционерите във вторник Netflix съобщи, че е проучила в допълнение забавянето в растежа на компанията, което отдава на разнообразни фактори, в това число шерването на пароли, конкуренция и мудната стопанска система.

Един от методите, по които компанията възнамерява да печели повече от членовете, е посредством ограничение на шерването на пароли. Компанията тества два разновидността в Латинска Америка. Освен това работи върху поддържане на известността на Stranger Things и се стреми да трансформира някои от най-големите си сполучливи продукции във франчайзи.

Netflix заяви, че мощният щатски $ се е отразил на приходите, които са нарастнали с 9% до 7.97 милиарда $ през второто тримесечие. Ръстът би бил 13%, като не се има поради въздействието на скъпия $ в Европа. Миналата седмица Netflix разгласи Microsoft като собствен софтуерен и търговски сътрудник за предлагането на по-евтин абонамент, поддържан от реклами, който ще се предлага от идната година.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Икономика 2 Компании 3 Отбрана 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Транспорт 1 Право 2 Икономика 3 Отбрана Реклама Свързани публикации Домашно кино: последните епизоди на Stranger Things 1 юли 2022, 06:29 Може ли Paramount да се конкурира с Netflix и Disney 6 юни 2022, 11:25 Netflix регистрира спад на потребителите за пръв път от десетилетие 20 април 2022, 13:17 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР