Акциите на американската биофармацевтична компания Emergent BioSolutions Inc. поевтиняха с

...
Акциите на американската биофармацевтична компания Emergent BioSolutions Inc. поевтиняха с
Коментари Харесай

Проблеми с качеството на ваксини на Johnson & Johnson, произведени от друга компания


Акциите на американската биофармацевтична компания Emergent BioSolutions Inc. поевтиняха с над 7% преди старта на търговията на Уолстрийт в четвъртък, откакто компанията Johnson & Johnson удостовери информация, че партида от нейната ваксина против Covid-19, създавана в цех на Emergent , не дава отговор на " стандартите за качество ", съобщи БНР.

В сряда вечерта вестник " Ню Йорк Таймс " заяви, че 15 милиона дози от Covid имунизацията на J&J са били унищожени вследствие на индустриална неточност в индустриална база на Emergent BioSolutions.

Според представен от изданието източник служащи са смесили вещества за имунизацията на " Джонсън и Джонсън " и тази на " АстраЗенека ". 

Emergent е американският индустриален сътрудник на J&J, като договорката за придобиването на стойност 135 милиона $ беше оповестена през април предходната година.

Последва изказване на Johnson & Johnson, че " процесът по надзор на качество то разпознава една партида лекарствено вещество, което не дава отговор на стандартите за качество в индустриална база на Emergent BioSolutions, която към момента няма позволение да създава лекарствено вещество за нашата ваксина против Covid-19 ".

След новината акции те на Emergent Biosolutions Inc. поевтиняват с близо 7,5% преди старта на търговията на Уолстрийт, откакто през последните 12 месеца те нарастнаха с цели 71%, като в това време необятният фондов показател S&P 500 набъбна с 53,7%.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР