Акцентът за българския тенис през тази седмица са мачовете срещу

...
Акцентът за българския тенис през тази седмица са мачовете срещу
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата: 28 февруари – 6 март


Акцентът за българския тенис през тази седмица са мачовете против Парагвай за Купа Дейвис. Там ще вземат участие и множеството топ тенисисти при мъжете. В същото време Вики Томова стигна до място в главната скица на WTA равнище, а българи обичайно ще има и на шампионатите в ITF тура.

Купа Дейвис – Димитър Кузманов, А лександър Лазаров, Александър Донски, Пьотр Нестеров

На 4 и 5 март в зала „ София “ ще се състои конфликтът сред България и Парагвай от плейофите в Световна група II на Купа „ Дейвис “.

Новият капитан на родния тим Валентин Димов ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров като с тях четиримата от през днешния ден ще упражняват и гениите Янаки Милев и Динко Динев.

Успех над парагвайците подсигурява място в група II и нов мач през септември.

WTA 250 Монтерей – Виктория Томова

Виктория Томова преодоля квалификациите на WTA 250 шампионата в Монтерей след две двусетови победи. В мач от първи кръг на главната скица тя ще срещне друга квалификантка – международната №100 Даян Пери.

M15 Анталия – Габриел Донев, Симон-Антони Иванов, Самуил Конов и Мерт Рамадан

Габриел Донев и Симон-Антони Иванов се оказаха последните, признати по ранкинг в главната скица на шампионата с награден фонд 15 хиляди $ в Анталия. Иванов ще срещне квалификант в първи кръг, до момента в който Донев ще играе с №8 в схемата Лукас Ноймайер.

Днес мачовете си от втори кръг на квалификациите ще изиграят Самуил Конов и Мерт Рамадан.

W15 Анталия – Гергана Топалова, Юлия Стаматова, Йоана Константинова

Гергана Топалова е част от главната скица на женския шампионат в турския курорт като в първи кръг ще срещне представителката на домакините Мелис Сезер, която играе с уайлд кард.

Една против друга във втория кръг на квалификациите се изправят №6 в тях Юлия Стаматова и Йоана Константинова , която взе участие в първи шампионат при дамите и дебютира с победа на старта на пресявките.

W15 Монастир – Джулия Терзийска, Денислава Глушкова

Джулия Терзийска е сложена под №3 на ITF шампионата на хард в Монастир. Чрез ранкинга си при девойките място в главната скица получи и Денислава Глушкова . За нея това ще е първи шампионат при дамите през 2022-а. Жребият към момента не е изтеглен.

W15 Санто Доминго Лиа Каратанчева

Лиа Каратанчева се включва в следващия шампионат в Доминиканската република. Тя е №5 в квалификациите и стартира непосредствено от втория им кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР