Актрисата, певица и писателка Ваня Щерева ще се нагърби със

...
Актрисата, певица и писателка Ваня Щерева ще се нагърби със
Коментари Харесай

Ваня Щерева журира в конкурс за аудиосериали - slava.bg

Актрисата, певица и писателка Ваня Щерева ще се нагърби със сериозната задача да прави оценка най-хубавите сюжети за аудиосериал у нас.

Това ще се случи в границите на състезанието Storytel Studio, който ще излъчи двама спечелили. Те самите пък ще имат достойнството да работят един до друг с Щерева и останалите от журито по довършването и издаването на плана си.

Крайният период за присъединяване в надпреварата е 29 май. До тогава участниците би трябвало да изпратят пилотен епизод от своя аудиосериал, който да дава поле за развиване на сюжета за още най-малко 10-11 серии.

„ Важното е да има добра история. И както за книгите споделят, че още първото изречение би трябвало да те хване, то тук проучванията показват, че можеш да заковеш вниманието на слушателите в първите 30 секунди. След това, в случай че на тях им е забавно, те ще продължат да слушат. Ако не – ще преминат нататък “, изясни Щерева пред Българска национална телевизия.

Близо месец преди крайния период 20 създатели към този момент са изпратили своите оферти за състезанието. Журито, в което влизат още основателя на първия български аудиосериал Богдан Русев и издателя от българския екип на Storytel – Ана Клисарска, ще излъчат двама спечелили до 30 юни.

Спечелилите писатели ще получат задатък от 3 000 лева и контракт за продуциране и разпространяване от Storytel.

Междувременно стана ясно, че „ До дъно “ е най-слушаният аудиосериал, дело на български създател, сега. Гласа си назаем за историята дава известният артист Калин Врачански. Историята наблюдава пропадналия следовател Петър, който е загубен надълбоко в мрежите на алкохолната взаимозависимост. Загубил фамилията, работата и репутацията си, той е на дъното. Внезапният опит на щерка му да се самоубие го изкарва от душевната заспалост, в която е потопен. И го кара да одобри работа, която не харесва, само че от която се нуждае.

Автор на „ До дъно “ е Анна Пеева.

Източник: Монитор
Снимка: БНТ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР