Активисти от над 180 организации стартираха мащабна кампания, с която

...
Активисти от над 180 организации стартираха мащабна кампания, с която
Коментари Харесай

Активисти обвиняват над 80 корпорациии за експлоатация на уйгурите в Китай

Активисти от над 180 организации стартираха огромна акция, с която упрекват над 80 корпорации, в това число Nike и Applе, че се възползват и експлоатират уйгурите – тюркска общественост, населяваща китайския самостоятелен район Синдзян.

Някои от засегнатите компании към този момент наблюдават и проучват казуса. От Nike оповестиха, че „ тече инспекция измежду доставчиците в Китай, с цел да се дефинират и оценят евентуалните опасности, свързани с наемането на уйгурски или други етнически малцинства “. Apple към този момент организира проучване, при което не бяха открити доказателства за какъвто и да било насилствен труд по индустриалните линии на компанията, само че се възнамерява мониторингът да продължи.

„ Брандовете и търговците на дребно трябваше да са напуснали от дълго време, само че не го направиха, по тази причина този обществен апел е значим и нужен “, разяснява една от участничките в самодейността, Клои Кранстън. „ Не става дума единствено за прекратяването на взаимоотношенията с един снабдител. Става дума за просторен метод “, добави още тя.

Съединени американски щати също ускориха икономическия напън над фирмите, предупреждавайки ги да не развиват бизнеса си в Синдзян поради злоупотребите.

Проблемът породи, откакто Институтът по стратегическа политика на Австралия (ASPI), американският Конгрес и други организации откриха, че хиляди уйгури работят във заводи в Китай при условия, разказани като „ мощно предполагащи насилствен труд “. Освен това се счита, че управляващите са задържали повече от един милион души от малцинствената общественост в лагери за интерниране, където обитават в неподходящи условия и биват стерилизирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР