На 4 юни за 15-а поредна година Мениджър“ организира “

...
На 4 юни за 15-а поредна година Мениджър“ организира “
Коментари Харесай

Европа е най-бързо затоплящият се континент в света

На 4 юни за 15-а поредна година „ Мениджър “ провежда „ “ – едно от най-авторитетните и одобрени събития в деловия календар на страната събития, което поставя на фокус настоящите въпроси за зеления преход, климата и енергетиката. 

2.3°C  - с толкоз се е повишила температурата в Европа спрямо прединдустриалните равнища, което прави Стария континент най-бързо затоплящия се в света. Това ни слага в по-голям риск от рискови горещини, суши, пожари, наводнения, които от своя страна ще окажат въздействие върху здравето ни, енергийните и водните ни запаси, земеделието ни, стопанската система ни.

Само през последните 3 година икономическите вреди от рисковото време в Европа са донесли 50 милиарда евро загуби на година, съобщи пред сп.,,Мениджър “ доктор Джули Беркманс.  Тя е един от създателите на първа по рода си оценка на риска от климатични промени на Европейската организация по околна среда. Според оценката континентът не е задоволително добре квалифициран за новото рисково обикновено, а акомодацията е единствената краткосрочна тактика за понижаване на климатичните опасности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР