Активисти на партия Възраждане блокираха пътищата преди граничните пунктове Гюешево

...
Активисти на партия Възраждане блокираха пътищата преди граничните пунктове Гюешево
Коментари Харесай

Възраждане с поредна незаконна акция - блокираха ГКПП Гюешево

Активисти на партия " Възраждане " блокираха пътищата преди граничните пунктове " Гюешево " при Кюстендил и " Дунав мост 2 " при Видин поради решението на Конституционния съд по-рано тази седмица да удостовери решението на Народното събрание да няма референдум за опазване на българския лев.

" Правото на глас на 604 000 българи беше отнето, а демокрацията унищожена ", се споделя в известие на партията до медиите.

Петдесетина души, водени от депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев, както и общинската съветничка от " Възраждане " в Кюстендил Мира Миркова, застанаха със флагове на пътя на към 500 метра под Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ".

Някои се опитваха да изнесат и дънери от паднали борове наоколо, звучаха революционни песни и гръм на пиратки. Колона от към десетина МПС и ТИР изчакваха края на демонстрацията.

" Вие виждате, че ние не препятстваме свободното придвижване, не повече от няколко минути се постанова колите да останат по местата, тъй като нашата цел е просто да изразим гражданската си позиция, а не да тормозим водачите, които в днешния ден са решили по работа или по различен мотив да преминат през тази релация. Така че не сътворяваме никакво напрежение и считам, че не се постанова присъединяване на полицията ".

Кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин оповестява, че полицията не е била осведомена авансово за блокадата.

Припомняме, че още през вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи показаха, че проведените от партия " Възраждане " блокади на гранични пунктове са нерегламентирани и призоваваха да бъде спазван Законът за събранията и митингите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР