Активистът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Анелия

...
Активистът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Анелия
Коментари Харесай

Задържаната за трафик на мигранти активистка на НФСБ излезе от ареста

Активистът на Националния фронт за избавление на България (НФСБ) Анелия Велева, арестувана за присъединяване в трафик на мигранти, е освободена от ареста по решение на Пловдивския областен съд, заяви Би Ти Ви.

Причината е, че няма безапелационни данни, че е взела участие в незаконното действие. Двамата проверяващи служители на реда, свидетелствали против нея, са дали спорни показания. Адвокатът й пък декларирал, че тя е " натопена ".

Велева и петима нейни съучастници бяха задържани при интервенция в неделя на автомагистрала " Тракия " при опит да превозят незаконни мигранти от турската граница към София.Според прокуратурата Велева и мъжа, с който живее на фамилни начала, пътували в пилотния автомобил на трафикантите, чиято задача била да разузнава дали на пътя има полицейски постове. Трафикантите натоварили петима незаконни мигранти край Синеморец, с цел да ги транспортират до столицата.

Велева е ръководител на структурата на НФСБ в Костинброд. Наложена й е най-леката мярка за неотклонение – " подписка ".

Не бива по този неугледен метод да се вършат внушения, че партията или управлението би трябвало да понесат отговорност, разяснява пред Българска национална телевизия ареста й водачът Валери Симеонов. Той напомни, че деятелите на партията са хиляди, а по нейна самодейност са засилени наказванията за тази противозаконна активност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР