Актът за раждане ще служи за доказване на самоличност, когато

...
Актът за раждане ще служи за доказване на самоличност, когато
Коментари Харесай

Предложение: Актът за раждане да е равносилен на документ за самоличност

Актът за раждане ще служи за доказване на идентичност, когато е изгубена, унищожена или открадната персонална карта. Документът за раждане ще се признава като персонална карта единствено при подаване на заявление за издаване на нов документ за идентичност.

Други промени плануват опция шофьорската брошура да бъде издавана ускорено и в случаите, когато за първи път я вземаме, придобиваме нова категория, възвръщаме дееспособност след нарушавания.

Предвижда се и разширение на случаите, при които ще може да се вади шофьорска брошура до три работни дни и в случаите, когато за първи път я вземаме, придобиваме нова категория, възвръщаме дееспособност след нарушавания.

Сега ускорената услуга се употребява при замяна на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство заради приключването на периода на годност, при към този момент изминал период на годност, при смяна в данните на лидера, отнасящи се до промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис.

Издадената в чужбина шофьорска брошура може да бъде заменена с българска, без да се желае копие на документ за приключено обучение, гласят други промени.

Общественото разискване на предложенията за промени в Закона за българските персонални документи е до съвсем до края на февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР