Ако започнеш сега да се ваксинираш, следващите месеци си защитен

...
Ако започнеш сега да се ваксинираш, следващите месеци си защитен
Коментари Харесай

Ако сега се ваксинираш, следващите месеци си защитен и от новите варианти

Ако започнеш в този момент да се ваксинираш, идващите месеци си предпазен и от новите разновидности. Август ще е пикът на тази Коронавирус вълна. Това разяснява проф. Тодор Кантарджиев в предаването " На фокус с Лора Крумова " по Нова тв.

Той разкри, че разновидността на Омикрон БА.5 е много инфектиран, по тази причина ще мине през доста хора. " В момента от 1000 души 270 боледуват повторно - 27% потвърдено във Англия, тъй като вирусът доста се промени. Има по-високо имунно бягство на вируса. Омикрон не защищава доста от своите разновидности. Ваксините работят 3-4 месеца след бустера си. Есента всички страни членки на Европейски Съюз ще получат от новата модифицирана ваксина ", изясни медикът.

По думите му е нужно изкаралите Омикрон и с реимунизация в предните 3-4 месеца могат да изчакат модифицираната ваксина през есента. " Уязвимите групи наложително би трябвало да си слагат втори бустер. Новият вид се кара много по-леко, само че в случай че доста хора се разболеят, ще има и по-тежки случаи. Да проветряваме и да не се събираме на едно място. РЗИ-София към този момент направи 4 кабинета за имунизация. Преболедуването на Омикрон не защищава доста от своите разновидности. Ваксините работят 3-4 месеца след бустера си. Есента всички страни членки ще получат от новата модифицирана ваксина ", показа той.

Според него признаците са гърлобол, изнемощялост, хрема. " Инкубационният интервал е 3-4 дни от заразяване. При някои стартира единствено с температура, бързите проби значително демонстрират дали има съществуване на вируса, само че е значимо преди този момент да не си ял или пил, а тестът се взема надълбоко в гърлото. При PCR ще има по-ранно секвениране, тези проби би трябвало да се върнат ", акцентира професорът. И добави, че преди 3 седмици е трябвало да се възстановят Коронавирус зоните.

" Няма нищо неприятно в градския превоз да се носят маски. Хубаво е връщащите се от отмора няколко дни да са у дома ", прикани проф. Кантарджиев.

Относно маймунската шарка той означи, че е рискова за хора, допускащи непосредствен контакт " кожа в кожа ". " 96% от заболелите са мъже. Има доста ниска смъртност. Няма аргументи за боязън ", увери той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР