Ако запитате гордите англичани кои са трите най-добри коли в

...
Ако запитате гордите англичани кои са трите най-добри коли в
Коментари Харесай

Няма да повярвате кои коли са в ТОП 3 на британците

Ако запитате гордите англичани кои са трите най-хубави коли сега, надали бихте очаквали да ви цитират в отговор една френска, една корейска и една италианска марка. И въпреки всичко тъкмо такива са резултатите от тазгодишното изследване Driver Power на авторитетното издание Auto Express, представено от Аутомедия бг.

Всички ранглисти за качество на колите са, повече или по-малко, субективни. Затова редакторите на Auto Express са решили да отидат до другата прекаленост и да заложат напълно на субективните отзиви - само че не своите, а на действителните притежатели. Всяка година те организират своето Driver Power изследване измежду хиляди притежатели на нови коли . Отговорите са систематизирани в девет категории: мотор и скоростна кутия, външен тип, интериор и комфорт, деловитост и протранство, ръководство и возене, сигурност, разход и поддръжка, надеждност и качество на сглобката, мултимедия и съгласуваност. Накрая колите са класирани съгласно междинната си оценка по всички индикатори.

Разликите сред моделите не са изключително огромни, само че въпреки всичко Peugeot 3008 излиза безапелационно отпред. Френският кросоувър печели доста висока оценка за външен тип, интериор и даже за качество на сглобката (нашия тест на 3008 можете да видите тук).

 Най-добрите коли съгласно англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo
Френският кросоувър печели доста високи оценки за външен тип, интериор и, което е оригиналност за марката, за високо качество на сглобката

На втора позиция е Niro, новият хибриден кросоувър на Kia, който е оценен най-високо за мултимедия и аудиосистема. Третото място е за Alfa Romeo Giulia, който - неособено изненадващо - печели първата позиция като пътно държание .

По-нататък челната десетка наподобява малко по-очаквано, с по два модела на Toyota и Lexus, един на Honda, още една Kia и eдна Skoda. Най-челно класираният немски автомобил е Volkswagen Golf - на 18-о място, като в Топ 20 попадат още осем японски модела.

На дъното откъм удовлетворение на клиентите са най-вече французи: Renault Captur, Peugeot 208, Citroen C4 Cactus, а с най-нисък рейтинг е Dacia Sandero (85.95%). Дори и този индикатор е релативно висок на фона на предходни анкети, т.е. клиентите като цяло са все по-доволни от колите си.

 Най-добрите коли съгласно англичаните: 1. Peugeot, 2. Kia, 3. Alfa Romeo
Собствениците на Alfa Romeo Giulia рапортуват значителен брой повреди, само че съгласно тях пътното държание на колата изцяло компенсира това

Важно е да се подчертае обаче, че това е ранглиста за общо удовлетворение, а не за надеждност . Клиентите са запитани и в какъв брой от случаите автомобилът им е дал недостатъци през годината, само че там резултатите наподобяват по напълно друг метод.

При Peugeot 3008 да вземем за пример 11% от притежателите рапортуват за повреди, до момента в който при Alfa Romeo Giulia става въпрос за цели 40.3%. За сметка на това при класираната на четвърто място Toyota Prius ремонти са се наложили единствено при 6.1% от интервюираните.

ПЪРВИТЕ 10:
Peugeot 3008 (93.88), Kia Niro (93.07), Alfa Romeo Giulia (93.06), Toyota Prius (93.04), Lexus RX (92.99), Lexus NX (92.90), Kia Sorento (92.85), Toyota Verso (92.83), Honda Civic (92.50), Skoda Octavia (92.45)

ПОСЛЕДНИТЕ 10:
Kia Picanto (88.89), Opel/Vauxhall Corsa (88.70), Hyundai i10 (88.51), Nissan Pulsar (88.19), Renault Captur (88.13), Fiat 500X (87.92), Сitroën C3 (87.77), Peugeot 208 (86.73), Citroën C4 Cactus (86.01), Dacia Sandero / Sandero Stepway (85.95)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР