Ако взаимоотношенията с партньора ви не са толкова здравословни и

...
Ако взаимоотношенията с партньора ви не са толкова здравословни и
Коментари Харесай

6 неща, които всяка двойка трябва да спре да прави

Ако взаимоотношенията с колегата ви не са толкоз здравословни и щастливи, колкото са били преди време, най-вероятно и двамата има какво да спрете...

1.  Да бъдете прекомерно заети да присъствате.

Най-добрият подарък, който може да дадете на някого, който обичате, е чистотата на пълноценното ви наличие. Присъствие в цялостния смисъл и с ясно схващане, с ориентиране на цялото внимание към настоящия миг. Ако не намерите най-малко някаква стойност на наличие в моментите, които споделяте с колегата си, е невероятно да слушате, говорите, да вършиме взаимни отстъпки или по различен логичен и важен метод да се свържете с колегата си.

За да култивирате наличието, всичко, което би трябвало да извършите, е да седнете умерено, за толкоз дълго, колкото желаете и да отделите цялото си внимание върху дишането – мислете единствено по тази причина, което всеки усеща когато вдишва и издишва. Не се поддавайте на първичните съпротивления на тялото ви. Просто дишайте! Практикувайте това няколко пъти дневно и ще стартира да ви се коства по-естествено. По този метод, когато сте в кипеж на изчерпателен диалог с вашия сътрудник, можете да получите достъп до това наличие, което ще ви разреши да слушате търпеливо без да осъждате или да бъдете нетърпеливи, да говорите с изясненост и да се научите на цялостно обвързване и взаимни отстъпки.

В последна сметка това, което е значимо е: да присъствате! Отдайте цялото си внимание на колегата си! Позволете им да видят хубостта си във вашите очи. Оставете ги да открият гласа си във вашите уши. Помогнете им да открият личното си великолепие във вашето наличие.

2.  Да се чувствате прекомерно удобно, забравяйки да си вършиме похвали един на различен.

Тайната на хубавичко и трайна връзка не се крие в това какъв брой дни, месеци или години сте дружно, а в това какъв брой доста се обичате взаимно всеки ден. Трябва непосредствено да изразявате тази обич посредством вашите думи и дейности. Това наподобява като напълно малко нещо, само че в забързаното ни всекидневие забравяме, че една добра дума, подадена ръка, или просто усмивка и бързо " благодаря " може да сътвори ярък лъч в живота на колегата ви.

Връзката продължава цялостен живот единствено, когато двама души са създали избора да я пазят и да работят за нея. Казвайте на колегата си всяка вечер, че го обичате и го доказвайте всеки ден. Тази демонстрация на обич не е нужно да бъде екстравагантна, тя просто би трябвало да е същинска.

Също по този начин, да споделите между тях триумфите, реализирани денем, е едно от най-сърдечните неща, които двама души могат да създадат. Затова преди да си легнете вечер, отделете време да обсъдите намерено три положителни неща, които всеки е съумял да свърши денем, без значение какъв брой са дребни. Правете си похвали един на различен и отпразнувайте положителното дружно. Това, върху което се фокусираме се усилва. Това което ценим, се трансформира в наша ценностна система.

3.  Да се въздържате от взаимни отстъпки.

Добрите взаимоотношения не се случват просто по този начин, те имат потребност от изродяване и солидни основи на единение и улеснение. Те лишават време, самообладание, старания и двама души, които желаят да са дружно и са подготвени да се срещнат по средата. Когато има противоречие, те работят в намирането на решение, което работи и за двете страни - компромис, вместо да се постанова на другия човек да се промени или напълно да се съобщи.

В последна сметка, обич е, когато щастието на другия е толкоз значимо, колкото и вашето. Не става въпрос единствено за романтика, вечери на свещи и разходки ръка за ръка, то е отдаденост и съдействие за цялостен живот. Двама души не остават влюбени, тъй като спят в едно легло, а тъй като споделят една и съща основата на почтеност, доверие и почитание.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР