Ако всеки ден се чудите какво да приготвите за хапване

...
Ако всеки ден се чудите какво да приготвите за хапване
Коментари Харесай

Как да направите оригинални салати за 15 минути?

Ако всеки ден се чудите какво да приготвите за ядене у дома, то сигурно тази публикация е за вас. Освен главните ястия има прелестни леки храни, с които може да се нахраните, а по-късно да спите доста по-спокойно.

За страдание, доста хора прекаляват с храненето вечер, което провокира бодърствуване или нарушаване на съня. Именно по тази причина през днешния ден сме ви подготвили страхотни разновидности за свежи салати, на които няма по какъв начин да устоите.

Свежа салата с козе сирене

В тази публикация ви описваме за салати, които не просто да сложите за гарнитура, а да имат същинска хранителна стойност, която да ви засити качествено.

На първо място би трябвало да изберете свежи зеленчуци, качествени подправки и култивиран листа, които да добавите в новата ви обичана салата.

За тази витаминозна бомба са ви нужни чери домати, листа от бейби спанак, рукола, маслини, козе сирене и подправки. За да може да я приготвите, първо измийте добре всичко, по-късно се насочете към рязането на зеленчуците.

Чери доматите може да срежете на половина, спанакът и руколата умерено може единствено да накъсате. Ако маслините са с костилки ви предлагаме да ги извадите, с цел да си хапвате умерено, а козе сиренето оставете на по-големи плочки.

За още по-страхотен усет леко минете сиренето на грил, с цел да се запече за няколко секунди. Ако нямате грил, може да го увиете във фолио и да го поставите във фурната с малко розмарин.

Относно овкусяването, заложете на сол и черен пипер, също по този начин прибавете малко балсамов оцет и първокласен зехтин. Сега се насладете на салатата и не забравяйте да я споделите с обичаните си хора.

Страхотна пролетна салата с орехи

Пролетта напълно скоро настава, а нищо не пречи да извършите салатата и през зимата, като замените някои от плодовете в нея. Плодовете, които би трябвало да употребявате в истинската рецепта са ягоди, само че умерено може да ги заместите с боровинки, малини и даже къпини.

За пролетната, витаминозна салата, ви трябват една шепа плодове по желание от горе изброените, малко орехи, мед, сусам или булгур, спанак и чери домати.

Първо измийте добре и пригответе всичко пред вас. След това започнете да режете на ситно спанака, като че ли режете зелена, къдрава салата. Поставете в по-широка паница, с цел да разбърквате комфортно и се заемете с рязането на половина на чери доматите. Плодовете също срежете на две, само че в случай че сте избрали боровинки ги оставете цели.

При избор на булгур, може да го приготвите и да го поставите в профил на чинията, а в случай че сте избрали сусам, просто го поръсете. Поставете една дребна шепа орехи и се заемете с приготвянето на соса, с който ще овкусите.

Сосът се прави от малко мед, който е разперен във вода, в нея се прибавя щипка сол, малко зехтин и се полива всичко. Разбъркайте добре и се насладете на неустоимия усет.

Всеки заслужава да се храни с красива и витаминозна храна, която дава всички нужни хранителни субстанции и значими минерали. За да може да се наспивате добре. е значимо да консумирате леки храни преди заспиване, а и по този начин ще поддържате формата си доста по-лесно. Направете избора още през днешния ден, не е ли време за пазар?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР