Ако вие и вашият партньор вече сте решили, че е

...
Ако вие и вашият партньор вече сте решили, че е
Коментари Харесай

8 начина да увеличите шансовете си за забременяване

Ако вие и вашият сътрудник към този момент сте решили, че е време да станете родители, евентуално си мислите, че е задоволително просто да спрете да употребявате защитни средства и чудото ще се случи. Но това не е тъкмо по този начин. Всъщност, забременяването зависи от доста неща: метод на живот, здравословно положение, ежедневни привички и така нататък Често, забременяването не е толкоз елементарно, колкото ни се желае. Все отново, има способи да увеличите възможностите си за зачеване. Ето по какъв начин:

1. Взимайте витамини

Вероятно знаете, че би трябвало да приемате витамини, когато сте бременна, само че в действителност те могат да оказват помощ и когато се пробвате да забременеете. Ако не се храните разнообразно и не приемате всички нужни витамини, евентуално добавките ще ви се отразят добре. Тялото ви би трябвало да действа оптимално добре, с цел да съумеете да забременеете. Също по този начин витамините могат да оказват помощ за понижаване на менструалните аномалии. Например, в случай че имате дефицит на желязо, това може да се отрази на месечния ви цикъл.

2. Следете овулацията си

Технически, можете да забременеете когато и да е от месечния цикъл, само че е най-вероятно това да се случи по време на овулацията. Овулацията нормално е към 14-тия ден на цикъла, само че в никакъв случай не можете да бъдете сигурни дали е навръх 14-тия ден. Затова, можете да употребявате проби за овулация. Това е най-лесният метод да бъдете сигурни, че сте в овулация.

3. Пропуснете лубриканта и дамския душ

Лубрикантът може да забави сперматозоидите, защото е доста гъст и те не могат да плуват в него. Дамският душ пък не е добра концепция, тъй като трансформира pH-то, както и качествата на сперматозоидите.

4. Намалете кофеина и алкохола

Да, ще би трябвало да забравите за тези две неща за 9 месеца. Е, малко повече- добре е да се откажете от кофеина и алкохола още когато започнете опитите за зачеване. Когато вършиме опити за бебе, би трябвало да внимавате с безусловно всичко, което слагате в тялото си. Алкохолът, кофеинът, радиацията, медикаментите могат да повлияят на плодовитостта ви.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР