Ако възнамерявате да прекарате отпуска си извън дома - на

...
Ако възнамерявате да прекарате отпуска си извън дома - на
Коментари Харесай

Специалистите съветват: Не влизайте в апартамента, ако го з...

Ако възнамерявате да прекарате отпуска си отвън дома - на море или планина, то сигурно би трябвало да вземете ограничения да предпазите жилището и скъпите си движимости от крадци.

Най-важното нещо, което на пръв взор не е значително, само че несъмнено работи - не съобщавайте на доста хора, че ще отсъствате от вкъщи си. Предупредете и децата си да не вършат това, защото към този момент се трансформира в мода младежите да оповестяват за всяка своя стъпка в обществените мрежи. Особено значимо е да не се написа във Фейсбук за идно пътешестване или да се показва точна дестинация. Голяма неточност ще е и в случай че пускате фотоси в обществените мрежи от мястото, на което си почивате. Така крадците се ориентират, че към момента сте надалеч от вкъщи си. Ако ще отсъствате няколко дни, не забравяйте да ревизирате дали всички порти и прозорци са добре затворени и заключени. Помолете непосредствен човек -

родственик или комшия, да наглежда понякога къщата

или жилището ви.

Друго извънредно значимо нещо - никога не оставяйте в дома си огромни суми пари. Грижите за фамилни полезности и скъпи движимости също можете да поверите в ръцете на близки или надеждни познати. Преди да потеглите на път, оставете телефонния си номер на вашия повереник, в случай че към момента го няма, несъмнено. Препоръчително е всичко скъпо на двора, което може да се окаже привлекателно за крадците, също да бъде прибрано и заключено.



Ако въпреки всичко се върнете внезапно и по-рано от плануваното, има опция в този миг крадците да са в къщата или жилището ви. Важно е да знаете, че не трябва да влизате в разрушеното жилище. Запазете успокоение и намерете метод да се обадите в полицията. Не влизайте в дома си и не пипайте нищо до идването на полицейските органи. При осъществяването на огледа на жилището от служителите на реда или на по-късен стадий се огледайте за непознати движимости и в случай че намерите такива, сигнализирайте полицията, без да ги премествате или докосвате.

Присъствието на непознати лица във входа на блока или към къщата е съображение да деянията бдителност.

Много постоянно крадците са дегизирани

с работни гащеризони, костюми и друго уместно облекло, легендиращо ги като строителни служащи, чиновници на компании, предоставящи разнообразни услуги, търговци и други. Белег също по този начин са ниско нахлупени шапки или друго облекло, целящо да прикрие колкото се може повече самия човек.

Не оставайте безучастни, в случай че нарушители пробват да оберат съседите ви. Ако забележите на стълбищната площадка лица с съмнително държание или чуете нехарактерен звук от трошене, рязане, чупене, деликатно огледайте и без да издавате наличието си, информирайте полицията. Важно ще бъде за следствието, в случай че запомните марката и номера на автомобила на подозрителните лица, както и сведения за външния им тип.

Ако ще прекарате отпуска си у дома, е доста значимо да знаете, че

в никакъв случай не би трябвало да се оставя ключ отвътре на ключалката.

Мит е, че по този начин става доста мъчно проникването на крадците. Всъщност е тъкмо противоположното. Когато има натикан ключ в ключалката, апашите доста по-лесно отварят вратата с шперц, защото към този момент има вкарани няколко зъба и се оправят по-бързо. Ключът постоянно би трябвало да е изваден.

Специалистите по защита поучават при съществуване на СОТ той да не се изключва нощем. " Много хора си мислят, че като са у дома, няма какво да се случи, и изключват системата за сигурност. На сутринта обаче остават неприятно сюрпризирани, разбирайки, че някой е тършувал, до момента в който спят те и децата им ", разясняват охранители.

И не на последно място - предупредете децата си да не се хвалят с материалното си състояние и да внимават на кого какви детайлности за себе си, дома и околните споделят. Често пъти възпитаници да вземем за пример парадират, че родителите им са богати, че разполагат с доста пари и имат всичко, което им е належащо. Слухът обаче потегля от уста на уста и не след дълго къщата или апартаментът на богаташите се трансформира в изкусителна цел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР