Ако вашата мечтана ваканция включва горска вила с балдахин в

...
Ако вашата мечтана ваканция включва горска вила с балдахин в
Коментари Харесай

14 от най-красивите хотели в джунгла от всички краища на света

Ако вашата мечтана почивка включва горска вила с балдахин в Коста Рика или преход през див терен в Руанда с вярата да забележите неуловима планинска горила, тогава ние имаме хрумвания за хотел за идващото ви огромно премеждие.

Тези неповторими хижи и еко курорти по целия свят оферират цялостно усамотение и потапяне в джунглата - изпълнена с диви животни райска среда.

Gaia Amazon EcoLodge, Еквадор

Тази хижа за 20 посетители предлага стаи и открити общи елементи с аспект към гъстата, изпълнена с диви животни зеленина и криволичещи водни пътища на Амазонка. Отдалеченото й местонахождение надълбоко в гора от какаови дървета обезпечава същинска връзка с съвсем митичната среда.

Дори престоят единствено за една нощ включва всички хранения и действия с екскурзовод, като преходи в дъждовна гора, класове за подготвяне на шоколад и (моторизирана) обиколка с кану по реките Напо и Араджуно.

Въпреки това, в действителност би трябвало да останете по-дълго, с цел да добавите плантация за пеперуди, шамански обред за филтриране и доста повече към вашия маршрут. Това е място с такава хубост и успокоение, че съвсем всеки, който го е посетил, си потегля надълбоко разчувствуван от прекарването.

Shinta Mani Wild — Bensley Collection, Камбоджа
View this post on Instagram
A post shared by The Luxury Travel Expert (@luxurytravelexpert)

Този първокласен парцел с палатки в народен парк Южен Кардамон е едно от дребното оживели местообитания в Камбоджа за диви слонове, маймуни и други ендемични типове. Еко лагерът се намира в частно леговище в тази голяма недокосната пустиня.

Стигате до там с транспортно средство с водач и армейски джип и в случай че в действителност желаете да влезете, можете да го извършите, летейки над гората по вътрешен въздушен тролей, до момента в който от другата страна ви чака коктейл за добре пристигнали.

Уединението и задачата на лагера да пази региона от бракониерство и дърводобив са това, което го прави в действителност специфичен, както и неговите заведения за хранене, авантюристичен стратегии (и двете са включени в цените), обслужване и проектирани от Бил Бенсли първокласни палатки по брега на реката.

Един характерен ден в него може да включва следене на гибони, готварска работилница, присъединение към патрул на Wildlife Alliance за битка с бракониерството или експедиция с лодка по криволичещите водни пътища.

Wilderness Safaris Bisate Lodge, Руанда

Bisate Lodge се намира върху ерозирали остатъци от вулканичен конус, който обезпечава панорама към националния парк Вулкани и неговите едноименни форми на релефа. В допълнение към специфичната конюнктура, курортът се гордее със своята удивителна архитектура: сферични вили от дърво, тухли и плява, скътани в гората, всяка с аспект към вулкана.

Хотелът провежда ежедневни преходи за срещи със сребърни горили и златни маймуни в тяхното естествено местообитание, като предизвиква гостите да засаждат локални дървета в градината. Опитайте вкусни интернационалните ястия, повлияни от Руанда, приготвени въз основата на философията от фермата до масата, с локални съставки, като авокадо, див мед и безконечен набор от пресни плодове.

Mango Bay Resort, Виетнам

Мащабното развиване в ранните години трансформира Фу Куок - най-големия остров във Виетнам, от далечен парадайс в джунглата в огнище на туристическа активност: хотели от огромни марки, петзвездни курорти, клубове и даже казина. Обратната еко страна на цялата тази туристическа блъсканица обаче е показана от места,экато Mango Bay.

Оазисът с бунгала край плажа е издигнат благодарение на устойчиви материали, в това число локална дървесина и трамбована пръст. Запазването на силата, водата и природата си проличава на всеки ъгъл - от компостиране през тоалетни с дъждовна вода до кревати, охлаждани от нискоенергийна опция на обичайния климатик.

Aarunya Nature Resort & Spa, Шри Ланка
View this post on Instagram
A post shared by Aarunya Nature Resort & Spa (@aarunyaresort)

Името на тази еко хижа загатва за санскритската дума за "първите слънчеви лъчи " и е в действителност подобаваща отпратка. Обърнатият на изток рид на Ааруня предлага панорама към изгрев, който си пробива път през мъглата на планинската верига Knuckles - естествено благосъстояние на ЮНЕСКО, покрито с гъста гора.

Съвременните вили и жилища са разпръснати върху седем акра джунгли и градини, като доста от тях имат хидромасажни вани и басейни, а всички оферират невероятна панорама към планините и гората. Разходете се измежду канела, кафе, банан, карамфил и авокадо, пробвайте аюрведично спа лекуване или се противопоставете на гравитацията в инфинити басейна.

Pacuare Lodge, Коста Рика

Първата еко хижа в Коста Рика - Pacuare Lodge, е стабилно естествено леговище, изцяло потопено в девствена дъждовна гора. Всъщност, толкоз потопено, че процесът на чекиране нормално включва рафтинг по река Пакуаре до хижата (или преход с автомобил 4x4).

В цените са включени превоз (от и до Сан Хосе), три хранения и следобедно кафе и лакомства, както и редица действия на място. Разходете се през върховете на дърветата, пробвайте каньонинг в тясна клисура в джунглата или тръгнете на тур за наблюдаване на птици - вашият въоръжен с бинокъл лидер ще ви уточни цветни тукани и елегантни слънчеви пръчици.

Луксозните вили в джунглата имат екстри, като външни душове и басейни с изворна вода. Вилата Jaguar има личен мост над реката и дървена платформа, до момента в който до грандиозната вила Canopy - може би най-готината хотелска стая в Коста Рика, се доближава през частен провесен мост и предлага 360-градусова панорама към джунглата и реката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР