Ако в парламента има народни представители, а не представители на

...
Ако в парламента има народни представители, а не представители на
Коментари Харесай

Христо Иванов и Радан Кънев пред НС: Депутатите да поискат оставката на Гешев и ВСС |

Ако в Народното събрание има народни представители, а не представители на задкулисието, призоваваме ги да изискат в лицето на Иван Гешев оставката му, както и на Висш съдебен съвет. 

Това заяви съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, който пристигна дружно с евродепутата Радан Кънев и членове на Демократична България пред Народното събрание, до момента в който основният прокурор регистрира пред членовете на правната комисия активността на държавното обвиняване през първите 8 месеца от годината.

Резолюцията на Екологичен потенциал е невиждан удар по престижа на правораздаването в България и изискуем това на Иван Гешев. Според Конституцията, това е съображение за уволнението му, изясни Иванов. 

От днешното чуване чакаме да се трансформира в миг на истината. Да се види има ли народни представители, които са способни да задават въпроси на Иван Гешев и които да изискат от него да понесе отговорност.

По време на разискванията в Екологичен потенциал всички политически сили, заседаващи през днешния ден в българското Народно събрание, поеха ангажимент, че ще се подхващат ограничения за вземане предвид с рекомендациите на Европейска комисия, на Венецианската комисия, на Екологичен потенциал. Или да си изпълнят обещанията, или да си вървят, сподели Радан Кънев. 

Висшият правосъден съвет се държи като мажоретен състав на основния прокурор, той абдикира от опцията си да го управлява, отхвърля да започва дисциплинарно произвеждане против него макар поредицата апели и демонстрира неспособността си да бъде орган, който да подсигурява независимостта на правосъдната власт и да пази нейния авторитет ", счита Иванов и по тази причина прикани депутатите да стартират дейности по отзоваване на членовете на Висшия правосъден съвет от парламентарната квота.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР