Ако управителният съвет на федерацията по волейбол приеме оставката на

...
Ако управителният съвет на федерацията по волейбол приеме оставката на
Коментари Харесай

Любо Ганев: Ако приемем оставката на Желязков, ще има конкурс за селекционер

Ако управителният съвет на федерацията по волейбол одобри оставката на Николай Желязков, нов народен селекционер ще бъде определен след конкурс.

Това разгласи пред Българска национална телевизия президентът на централата ни - легендата Любо Ганев. Очаква се управата да се събере на 13 септември.

Желязков подаде оставката си след трите загуби в групата на международното. С тях националите записаха най-слабо показване на сходен конгрес в историята.

" Ще имаме директорски съвет и ще разгледаме оставката на Николай Желязков. Ако ще има избор на нов треньор, би трябвало да се направи конкурс.

Ще се даде задоволително време претендентите да се приготвят и по-късно, когато изтече периода, ще се събере управата, с цел да прегледа кандидатурите “, сподели Ганев.

В управителния съвет на федерацията има цели 25 индивида.

„ На това международно изиграхме три мача. В първия поляците ни превъзхождаха. Срещу Съединени американски щати играхме като равни.

Можехме да спечелим третия гейм и нещата щяха да станат други.

Срещу Мексико гонихме наложителна победа с 3:0. Дойде загубата на гейма за 1:1 и психически нещата рухнаха.

От 20 международни шампионати сме взели участие 19 пъти. Винаги групите са били 4 групи по 6 тима – имаш 5 мача. Дори да направиш неточност имаш варианти да се оправиш. В тази група с Полша и Съединени американски щати, обикновено е да допуснеш загуба.

От един слаб мач не би трябвало да се вършат заключения от 1 мача. Бях с тези момчета от самото начало на подготовката. Когато видиш, че ти се изплъзва всичко е обикновено да се поддадеш душевен “, разяснява Ганев представянето на международното.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР