Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин,

...
Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин,
Коментари Харесай

За красива кожа – хапвайте повече моркови

Ако тялото ви изпитва дефицит от витамин А, най-хубавият метод, по който да си набавите нужната доза, е постоянната консумация на морковен сок. Той се смята за най-големият източник на скъпата субстанция, наричана още витаминът на хубостта.

Честата консумация на моркови изключва ирационалните опасения от променяне на цвета на кожата. Скорошни опити неотдавна потвърдиха, че потреблението на хрупкавото растение даже и в несъразмерни количества по никакъв метод не трансформира естествения цветови колорит на кожата ви.

Екстрактът от оранжевия зарзават бързо се усвоява от организма.

 За красива кожа – хапвайте повече моркови

Освен витамин А, морковите съдържат и огромно количество витамин В, С и К.

Установено е, че сухата кожа, псориазис, дерматитът и други кожни възпаления пораждат вследствие на дефицит в организма на избрани детайли, които се съдържат точно в морковите.

Същото важи и за някои очни заболявания. Когато е подготвен от пресни моркови, сокът е богат на алкални детайли натрий и калий. Освен това съдържа и доста калций, потребен освен за костната система, само че и за еластичността на кожата.

 За красива кожа – хапвайте повече моркови

В състава на свежите моркови влизат още магнезий и желязо, които дружно с фосфора, сярата и силиция имат чудесно влияние върху цялостното положение на целия организъм.

Сокът от моркови оказва помощ още и при физическа и психическа отмалялост. Той има благоприятен резултат и върху нервната система.

Специалисти предлагат горещо постоянната консумация на оранжевия зарзават или сокът от него след боледуване от хепатит, срещу анемия, атеросклероза, разстройства в зрението, бъбречно-каменна болест и други

Дневно с лечебна цел би трябвало да се приема 400-500 мл сок, по равно заран и вечер, настояват естествените лечители. Екстрактът се получава от 2 кг пресни моркови.

Морковеният сок се комбинира най-добре със сок от цвекло и краставици (при проблеми с черния дроб), целина и маруля (при проблеми и заболявания на бъбреците), маруля и спанак (при атеросклероза), глухарче и ряпа (при диабет). При високо кръвно налягане може да се приема микс от морковен и спаначен сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР