Ако цяла седмица сте подлагали организма (и волята!) си на

...
Ако цяла седмица сте подлагали организма (и волята!) си на
Коментари Харесай

Трикчетата, които да ви спасят от напълняване през уикенда

Ако цяла седмица сте подлагали организма (и волята!) си на тест, като се органичавали приема на тестени, сладки и прекомерно солени храни, с настъпването на уикенда несъмнено ви се прищява да похапнете нещо нездравословно, с цел да се възнаградите за напъните.

Едно парче пица или торта, няма да провалят диетата ви, само че когато редовно преяждате уикендите, във времето това се отразява както на здравето, по този начин и на тежестта ви.

Важно е да знаете кои са тези дребни клопки, които ви карат да прегрешите и да разберете по какъв начин да ги избегнете, с цел да запазите килограмите си.

#Петък: Bye, bye Happy Hour.  Питиетата в петък вечер след работа, повреме на Happy hour на множеството заведения, нормално съдържат доста захар и калории. Ниските цени и приятната компания, елементарно ще ви подведат да погълнете повече от 1-2 коктейла. По-добре заложете на някоя класика : водка + сода (64 калории), чаша бяло вино (100 калории) или даже джин с тоник (200 калории).

 Трикчетата, които да ви спасят от напълняване през уикенда

#Събота: Храната за у дома.  Мързелът ви е налегнал и ви се желае да се излежавате на дивана пред тв приемника, до момента в който похапвате вкусна пица? Няма неприятно, стига към пицата да не поръчате и крилца, пържени картофи, хапки и други сходни. Проблемът когато си взимате храна за у дома, е, че мъчно може да прецените какъв брой тъкмо ви е нужно, с цел да се нахраните.

Когато сте на ресторант, е по-лесно да контролирате порциите си, тъй като постоянно може да измененията поръчката си, да откажете нещо или просто да поръчате идващото откакто сте се нахранили с първото. Затова или излезте с обичания на заведение (и победете мързела), или следвайте елементарното предписание : салата в композиция с предястие или едно главно без самун и десерт.

#Неделя: Тоталният релакс.  Да прекарате деня у дома, без да се занимавате даже с домакинска работа, може би ви звучи като почивката от която имате потребност. Проблемът е, че прекомерно дългото залежаване, ще ви извади от релси и ще промени ритъма, който по този начин старателно поддържате цяла седмица. С други думи, да не мръднете от дивана ще ви направи още по-лениви, отпуснати и мързеливи, което ще продължите да усещате и в първите дни на новата седмица.

Освен това, неналичието на каквото и да е придвижване, сигурно няма да ви помогне да поддържате форма, тъй като вероятността да комбинирате излежаването с някой десерт или чипс, който няма по кое време и по какъв начин да изгорите, е доста огромна. Решението?  Отделете от 2 до 3 часа през които да си починете в действителност качествено: направете си чай, пуснете си отпускаща музика, почетете книга. След това обаче, свършете нещо, което отлагате от дълго време (като оня долап с облекла в дъното на гардероба), потренирайте йога или просто се разходете за малко на открито.

Бонус съвет: Много значимо е и да не забравяте здравословните си привички: закусвайте пълноценно и уравновесено и пийте доста вода!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР